Paris Saint Germain a reuşit "performanţa" de a termina la egalitate (0-0) cu Villefranche, ocupanta locului al 13-lea în liga a treia a Franţei, după primele 90 de minute. Elevii lui Thomas Tuchel s-au trezit în prelungiri, au marcat de trei ori și au obținut calificarea în sferturile de finală ale Cupei Franței.

HotNews.roFoto: Hotnews

PSG a început partida cu multe dintre vedete pe teren, dar asta nu a contat. Villefranche a fost egala liderului din Ligue 1 timp de mai bine de 90 de minute. Mbappe a intrat pe teren în minutul 62, iar Cavani a fost aruncat în luptă în minutul 79, dar tabela a rămas neschimbată. A fost un 0-0 ruşinos după 90 de minute în care PSG a avut un singur șut pe poartă.

Campioana Franței s-a trezit în prelungiri și a deschis scorul în minutul 102, prin Draxler, după o pasă a lui Cavani. În minutul 113, Diaby a majorat avantajul parizienilor, iar Cavani a închis tabela în minutul 119, Mbappe fiind responsabil cu pasa decisivă la ultimele două goluri.

În minutul 73, Thomas Tuchel a fost trimis în tribună de arbitru, pentru proteste. După meci, tehnicianul german a spus că nu a înţeles decizia centralului.

"I-am spus doar că la faza respectivă nu era de ajuns un cartonaş galben (n.r. - după un fault al lui Ndiaye asupra lui Leandro Paredes), niciun cuvânt în plus. Dacă asta este suficient pentru a fi exclus... Trebuie să accept, dar este dificil. Am spus o singură frază", a declarat Tuchel, potrivit lequipe.fr.

Antrenorul va sta pe bancă la meciul cu Bordeaux, din campionat, programat sâmbătă, pentru că audierea lui în faţa comisiei de disciplină va fi miercurea viitoare, potrivit News.ro.

Rezumatul partidei Villefranche vs PSG.

S-au disputat în optimi:

Villefranche - PSG 0-3 (după prelungiri)

Vitré - Lyon Duchère 3-2

Rennes - Lille 2-1

Bastia - Caen 2-2 (3-5 la penalty-uri)

Croix - Dijon 0-3

Matez - Orléans 0-1

Nantes - Toulouse 2-0

Se va juca joi:

22:00 Guingamp - Olympique Lyon