​O superligă europeană rezervată celor mai bogate echipe "ar ucide fotbalul", a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, pentru Le Monde, informează Agerpres.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ceferin, care este singurul candidat la alegerile pentru preşedinţia UEFA, se opune "oricărei ligi închise". Potrivit acestuia, o asemenea ligă "ar ucide fotbalul şi ar fi plicticos să vedem PSG - Juventus în fiecare săptămână".

Slovenul se opune şi unui nou format al Mondialului cluburilor: "Este un proiect de 25 de miliarde de dolari despre care nu ştim nimic, finanţat de un fond străin a cărui identitate nu o cunoaştem. Suntem împotrivă fiindcă vrem să ştim cine este în spatele lui. Fotbalul nu este de vânzare."

Ceferin nu este de acord nici cu ideea ca Mondialul 2022, din Qatar, să aibă 48 de echipe. "Qatarul nu poate organiza singur Mondialul cu 48 de echipe. Şi nu are relaţii politice bune cu ţările vecine", a spus el.

Ceferin i-a luat locul în 2016 francezului Michel Platini, suspendat din orice activitate legată de fotbal.

"Respect trecutul UEFA şi al lui Michel Platini, suntem prieteni. A fost un preşedinte bun, un superstar carismatic. Eu sunt mai puţin expus, lumea mă cunoaşte mai puţin", a afirmat slovenul.