​Borussia Dortmund, liderul din Bundesliga, a fost eliminată în optimile Cupei Germaniei, după un meci dramatic pe teren propriu cu Werder Bremen. La finalul celor 90 de minute, scorul a fost egal (1-1), astfel că partida a intrat în prelungiri. Ambele echipe au mai marcat de câte două ori, iar învingătoarea a fost stabilită la loviturile de departajare. Oaspeții au avut nervii mai tari și s-au impus cu 4-2.

HotNews.roFoto: Hotnews

Werder Bremen a fost cea care a deschis scorul pe Westfalenstadion, încă din minutul 5, prin atacantul kosovar Milot Rashica, însă Dortmund a restabilit egalitatea chiar înainte de pauză, prin Marco Reus (45+3'). Repriza a doua a fost lipsită de goluri, iar partida a intrat în prelungiri.

Christian Pulisic (105') a adus-o pe Dortmund în avantaj, dar bucuria gazdelor a durat doar trei minute. Intrat pe teren în minutul 91, peruanul Claudio Pizarro a marcat al doilea gol al echipei din Bremen și a egalat situația pe tabelă.

În minutul 113, Borussia Dortmund a preluat din nou conducerea, prin reuşita marocanului Achraf Hakimi, însă oaspeții au avut din nou puterea să egaleze. Martin Harnik a înscris în minutul 119, iar învingătoarea s-a decis la loteria penaltiurilor.

La loviturile de departajare, pentru Borussia Dortmund au marcat Witsel şi Weigl, dar Alcacer şi Philipp au ratat. Pentru învingători au marcat Pizarro, Eggestein, Klaassen şi Kruse.

Rezumatul meciului Borussia Dortmund vs Werder Bremen.

Aici poți vedea loviturile de departajare.

S-au disputat marți în optimile Cupei Germaniei:

Hamburger SV - Nurnberg 1-0

Heidenheim - Bayer Leverkusen 2-1

Dortmund - Werder Bremen 3-3 (2-4 la penaltiuri)

Duisburg - Paderborn 1-3

Ultimele partide din optimi vor avea loc miercuri:

19:30 Holstein Kiel - Augsburg

19:30 RB Leipzig - Wolfsburg

21:45 Hertha Berlin - Bayern Munchen

21:45 Schalke - Dusseldorf

Tragerea la sorţi a sferturilor de finală este programată la 10 februarie.