Cheltuielile au scăzut drastic la 140 de milioane de lire sterline, cu 70% față de anul trecut când au fost de 465 milioane, cluburile cu cele mai mari achiziții fiind Chelsea (£57,6m), Bournemouth (£31m), Newcastle (£21m) și Wolverhampton (£18m).

Logo Premier LeagueFoto: premierleague.com

Și vânzările de jucători s-au prăbușit cu 74% de la 373 milioane anul trecut la 99 în 2019, cu Manchester City în fruntea încasărilor cu £33,3m, urmată de Liverpool(£19m), Wolves (£16,5m) și Burnley (£10m).

Cheltuieli

Împrumuturile au dominat perioada, cu Chelsea făcând prima pagină prin aducerea lui Gonzalo Higuain de la AC Milan cu opțiune de achiziție de la Juventus, precum și cu Arsenal procedând similar cu Denis Suarez de la Barcelona. Dar „The Blues” au deschis larg și punga, cumpărându-l pe mijlocașul Christian Pulisic de la Dortmund, unde l-au și împrumutat imediat pe american pînă la finele sezonului. Bournemouth au fost următorii mari cheltuitori, cu 31m pe recruți permanenți ca atacantul Dominic Solanke de la Liverpool (£19m) și fundașul Chris Mepham de la Brentford (£12m). Newcastle și-au depășit recordul vechi de 14 ani de £16m pentru Michael Owen, cumpărându-l cu £21m pe atacantul Miguel Almiron de la Atlanta United.

Transferuri ianuarie 2019

Vânzări

Manchester City au încasat cei mai mulți bani pe Brahim Diaz (la Real Madrid pentru £21m) și Rabbi Matondo (la Schalke pentru £11,3m), urmați de Liverpool cu £19m (Dominic Solanke la Bournemouth). Wolverhampton a primit £16 m de la Stoke pentru Benik Afobe (£12m) și Danny Bath (£4m). Tottenham a luat £9m de la Guangzhou R&F din China pentru Mousa Dembele, iar tot atât și Leicester de la Villareal pentru Vicente Iborra.

Total sosiri/plecări

Câte trei recrutări au făcut Brighton, Huddersfield, Cardiff și Crystal Palace. Chelsea, Fulham, Newcastle, West Ham și Wolves au adus câte doi jucători, iar Arsenal, Leicester, Watford, Burnley și Manchester United doar câte unul.

De la Wolverhampton și Brighton au plecat câte 14 jucători, 11 de la Chelsea, nouă de la Bournemouth, câte opt de la Leicester, Liverpool, Newcastle și Watford. Cardiff, Crystal Palace, Everton, Manchester United și Southampton au dat câte șase, urmate de Huddersfield, Burnley și Tottenham cu câte cinci. La polul opus s-a situat Arsenal, de la care au plecat doar doi jucători, în timp ce de la West Ham, Manchester City și Fulham câte patru. Piața împrumuturilor este tot mai activă, de la Brighton plecând astfel 12 jucători și 10 de la Wolverhampton. (Sky Sports)

Balanță transferuri