New York City FC a anunţat, luni, transferul atacantului Alexandru Mitriţă de la Universitatea Craiova, el semnând un contract valabil patru sezoane. Gruparea din MLS a realizat un clip video în care îl prezintă precum o vedetă pe jucătorul român.

Alexandru Mitrita, la New York CityFoto: nycfc.com

Mitriţă a ajuns la Abu Dhabi, unde s-a alăturat în cantonament noilor săi coechipieri.

"Căpitanul inimilor noastre, în visul american. Alex Mitriță este în mod oficial jucătorul lui New York City FC. Îți mulțumim pentru tot, Alex și nu uita: Craiova va fi întotdeauna casa ta! Mult succes mai departe în cariera de fotbalist profesionist!", se arată pe site-ul oficial al oltenilor.

"Sunt foarte fericit să fiu parte din această echipă. Este o mare bucurie pentru mine şi voi face totul să joc cât mai bine. Sper ca toţi care au crezut în mine să fie mândri că m-au adus aici. MLS este un campionat puternic, altfel nu aş fi venit aici. Vreau să iau lucrurile pas cu pas şi să dau totul la fiecare meci", a declarat Mitriţă, potrivit News.ro.

Alexandru Mitriţă a izbutit să marcheze 28 de goluri şi să ofere 8 pase decisive în alb-albastrul Universităţii Craiova. 4.546 de minute a bifat „piticul atomic” pentru echipa sa de suflet, iar în 2018 a ridicat primul său trofeu, Cupa României, se arată pe site-ul Universităţii Craiova.

Potrivit Digi Sport, Universitatea Craiova va încasa 8,5 milioane de dolari pentru transferul lui Mitriţă, adică 7,4 milioane de euro. Din acești bani, 20% merg căte Pescara, fostul club al jucătorului de 23 de ani. Astfel, Mitriță devine al treilea cel mai scump transfer făcut în Liga 1, după Nicolae Stanciu (9,8 milioane de euro) și Vlad Chiricheș (9,5 milioane de euro).

New York City a făcut o selecție a celor mai frumoase goluri marcate de Mitriță:

Primul interviu al lui Mitriță ca jucător al lui New York City:

Mesajul lui Mitriță pentru Universitatea Craiova: