AAIB (Air Accidents Investigation Branch) a făcut publică o primă imagine cu aeronava în care se afla fotbalistul Emiliano Sala, aceasta fiind descoperită la aproximativ 63 de metri sub apă (epavase află pe fundul Canalului Mânecii). Un cadavru a fost găsit în epava avionului, după cum informează AFP.

Prima imagine cu aeronava in care se afla Emiliano SalaFoto: captura dailymail.co.uk

"În mod tragic, un ocupant este vizibil în epavă, pe imaginile video transmise de ROV (Remotely Operated Vehicle, submarin telecomandat). AAIB ia în considerare paşii următori, consultându-se cu familiile pilotului şi pasagerului şi cu poliţia", a anunţat AAIB, într-un comunicat, conform News.ro.

Epava avionului în care se aflau pilotul David Ibbotson şi fotbalistul Emiliano Sala este într-o stare bună, pe fundul mării, la o adâncime de 63 de metri, a declarat, luni, David Mearns, conducătorul echipei private de căutare.

"Am localizat epava avionului pe fundul mării la o adâncime de 63 de metri în primele ore de căutare (n.r. - duminică). Ei (n.r. - anchetatorii AAIB) au folosit vehiculul lor telecomandat, un submarin prevăzut cu camere şi lumini şi au confirmat că avionul era într-o stare bună. Au văzut numărul de înmatriculare (n.r. - N264DB) şi, în mod surprinzăor, mare parte din avion este acolo. Ne aşteptam să-l găsim împrăştiat pe o suprafaţă mare. E rupt, dar mare parte din el e acolo", a declarat Mearns pentru BBC, adăugând că este posibil să fie găsite corpurile celor două persoane.

De recuperarea epavei se va ocupa AAIB, organizaţia britanică de investigare a accidentelor aviatice, care are o navă în zonă, Geo Ocean III.

Emiliano Sala, 28 de ani, și pilotul David Ibbotson, 59 de ani, au dispărut cu avionul deasupra Canalului Mânecii în data de 21 ianuarie.

Aici poți vedea primele imagini cu aeronava în care se afla fotbalistul Emiliano Sala:

Reacția lui Vahid Halilhodzic, antrenorul celor de la Nantes: