A fost găsit avionul dispărut deasupra Canalului Mânecii, care îl transporta pe fotbalistul argentinian Emiliano Sala și pe pilotul său, a declarat duminică British Air Accident Investigation Bureau (AAIB) pentru AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pot să confirm că a fost găsit", a spus un purtător de cuvânt, cercetarea subacvatică fiind efectuată duminică pentru a găsi avionul cu un singur motor, dispărut în seara zilei de 21 ianuarie deasupra Canalului Mânecii, la aproximativ douăzeci de kilometri nord de Guernsey.

Purtătorul de cuvânt nu a specificat unde și când a fost localizat aparatul de zbor, indicând doar că AAIB va emite o declarație luni dimineață.

David Mearns, a cărui companie Blue Water Recoveries a fost mandatată de către familia fotbalistului pentru a efectua căutări subacvatice, a declarat pe Twitter că epava a fost „localizat duminică dimineața devreme“, la scurt timp după începerea misiunii.

Potrivit Sky News, epavase află pe fundul Canalului Mânecii.

Emiliano Sala, 28 de ani, și David Ibbotson, pilotul în vârstă de 59 de ani, au părăsit Nantes (vestul Franței), unde atacantul evoluase până atunci, și trebuiau săajungăîn Cardiff (Țara Galilor), oraș cu alcărui club tocmai semnase contractul.

Miercuri, AAIB a anunțat că pe o plajă dincomuna franceză Surtainville, din departamentul Manche (nord-vest), s-au găsit resturi de la două scaune provenind "probabil" de la avionul dispărut.

Pe 26 ianuarie, familia lui Emiliano Sala a anunțat că vacontinua căutarea cu ajutorul fondurilor obținute online, după ce cu două zile mai devreme eforturile de salvare coordonate cu ajutorul poliției din Guernsey fuseseră oprite. Aceștia considerau infime șansele de supraviețuire ale jucătorului și pilotului său.