Tottenham Hotspur a câștigat la limită meciul de pe teren propriu cu Newcastle United, scor 1-0, și a urcat provizoriu pe locul secund în clasamentul din Premier League. În altă partidă disputată sâmbătă, Chelsea s-a distrat cu Huddersfield, ultima clasată, impunându-se cu 5-0.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tottenham a câștigat cu greu în fața celor de la Newcastle, unicul gol al victoriei fiind marcat de sud-coreeanul Son Heung-Min, cu șapte minute înainte de finalul meciului. Pentru echipa lui Mauricio Pochettino a fost al treilea succes consecutiv obținut în Premier League.

Grație victoriei cu Newcastle, Tottenham a acumulat 57 de puncte și are acum cu unul în plus faţă de campioana en-titre Manchester City, care va primi duminică vizita celor de la Arsenal. Lider este Liverpool, cu 61 puncte, "cormoranii" urmând să joace luni, în deplasare, contra celor de la West Ham United.

Rezumatul partidei Tottenham vs Newcastle.

În altă dispută din etapa a XXV-a din Premier League, Chelsea a făcut spectacol cu Huddersfield, câștigând cu un categoric 5-0. Golurile au fost semnate de Gonzalo Higuain (16' şi 69'), Eden Hazard (45+1' - penalty şi 66') şi de David Luiz (86').

Pentru Higuain au fost primele goluri reușite în tricoul grupării londoneze. Atacantul argentinian este împrumutat de Juventus la Chelsea până la finalul sezonului.

Chelsea se găsește pe locul patru în clasament, cu 50 de puncte, în timp ce Huddersfield ocupă ultima poziție, având doar 11 puncte.

Rezumatul partidei Chelsea vs Huddersfield.

Rezultatele înregistrate sâmbătă:

Cardiff - Bournemouth 2-0

Brighton - Watford 0-0

Burnley - Southampton 1-1

Chelsea - Huddersfield 5-0

Crystal Palace - Fulham 2-0

Everton - Wolves 1-3

Tottenham - Newcastle 1-0

Au mai rămas de jucat:

Duminică:

16:05 Leicester - Manchester Utd

18:30 Manchester City - Arsenal

Luni:

22:00 West Ham - Liverpool

Clasament:

1. Liverpool 61

2. Tottenham 57 (+ un joc)

3. Manchester City 56

4. Chelsea 50 (+ un joc)

5. Arsenal 47

6. Manchester Utd 45 etc.