Fostul arbitru danez Peter Mikkelsen a decedat la 59 de ani. El suferea de o boală teribilă, iar ultimii ani din viaţă i-a petrecut în scaunul cu rotile. În cariera sa, Mikkelsen a fost delegat la două ediţii ale Campionatelor Mondiale, 1990 şi 1994, adunând 5 partide, informează Mediafax.

Peter MikkelsenFoto: bt.dk

La Campionatele Europene a condus două partide, câte una la ediţiile din 1992 şi 1996. Mikkelsen a arbitrat şi naţionala României. În două partide, Mikkelsen a luat două decizii împotriva selecţionatei noastre: prima eroare a venit într-un meci din preliminariile Campionatului European din 1991, când a anulat un gol marcat de Ioan Ovidiu Sabău, deşi tuşierul considerase că reuşita este complet valabilă. Validarea golului ar fi calificat România la turneul final.

A doua eroare este, probabil, momentul pe care fanii naţionalei României nu îl vor uita niciodată. Mikkelsen a anulat un gol marcat de Dorinel Munteanu, la EURO 1996. Mijlocaşul şuta de la distanţă, balonul lovea transversala şi cădea dincolo de linia porţii, dar arbitrul şi asistentul hotărau că golul nu este valabil. Bulgarii s-au impus cu 1-0, iar România părăsea competiţia găzduită de Anglia.

Cele mai importante distincţii din cariera de arbitru au fost bifate în sezoanele 1991 şi 1993, când a fost desemnat cel mai bun arbitru al lumii.