Condusă cu 2-0 de AS Monaco pe teren propriu, Guingamp a revenit spectaculos, a egalat scorul pe tabelă și a obținut în premieră calificarea în finala Cupei Ligii Franței după loviturile de departajare, scor 5-4.

HotNews.roFoto: Hotnews

Monegascii au condus cu 2-0, deși în minutul 14 au rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Vainqueur. Rony Lopes a deschis scorul în minutul 18, iar Golovin a majorat avantajul lui Monaco în minutul 24.

Guingamp a ieșit hotărâtă de la cabine, iar după doar zece minute de la reluarea jocului, tabela arăta 2-2. Mendy a redus din diferență în minutul 46, iar Thuram a egalat în minutul 55. Scorul a rămas neschimbat până la finalul celor 90 de minute regulamentare și s-a trecut direct la loviturile de departajare, unde Guingamp a avut câștig de cauză, scor 5-4.

Pentru Guingamp au marcat Rodelin, Roux, Rebocho, Phiri și Coco, în timp ce Eboa și Thuram au ratat. De partea cealaltă, pentru AS Monaco au înscris Fabregas, Ballo Toure, Jemerson, Sidibe, iar Henrichs, Glik și Diop au ratat.

Câștigătoare a Cupei Franței în 2009 și 2014, Guingamp se va afla în premieră în finala Cupei Ligii, unde va întâlni învingătoarea dintre Strasbourg şi Bordeaux.

Rezumatul meciului Guingamp vs AS Monaco.

Cum s-au bucurat jucătorii lui Guingamp: