​Suporterii reprezentativei Emiratelor Arabe Unite au aruncat cu sticle de plastic, pahare, cutii şi alte obiecte în jucătorii Qatarului, în meciul din semifinalele Cupei Asiei pe Naţiuni. Când au terminat obiectele avute în mână, fanii şi-au aruncat încălţămintea, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Le Figaro, a doua semifinală a Cupei Asiei s-a disputat într-o atmosferă tensionată. Emiratele Arabe Unite, dar şi Arabia Saudită, Bahreinul şi Egiptul se află într-un conflict politic din 2007 cu Qatarul, stat pe care îl acuză că susţine mişcările extremiste şi că se apropie de Iran.

Organizatorii din Emirate au refuzat să le ofere bilete fanilor din Qatar şi au făcut tot ce este posibil ca să se asigure că aceştia nu vor intra pe Stadionul Mohammed bin Zayed din Abu Dhabi. Pentru a-i împiedica să-şi procure bielete din alte surse, oficialii din Emiratele Arabe Unite au distribuit gratis tichetele nevândute cetăţenilor propriei ţări, cu condiţia ca aceştia să prezinte actul de identitate la primirea biletelor.

Cu toate acestea, Qatarul a învins clar echipa gazdă, cu scorul de 4-0 (2-0). În cealaltă semifinală, Japonia a învins Iranul, cu 3-0.

Finala Japonia - Qatar va avea loc, vineri, tot la Abu Dhabi. Qatarul este prima dată în finală, în timp ce Japonia a câtigat de patru ori competiţia.