Stadionul Cluj Arena va înlocui integral gazonul în acest an, pentru prima oară după 7 ani de funcționare, cu unul hibrid, care va fi o combinație de gazon natural și unul artificial, cum sunt doar pe stadioanele din Barcelona (Camp Nou) și Milano (San Siro), informează Mediafax.

Cluj ArenaFoto: Agerpres

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că odată cu înlocuirea gazonului, se va schimba sistemul de drenaj, cel de încălzire și vor fi extinse aparatele de fotosinteză care vor ajuta la refacerea și regenerarea gazonului într-un timp foarte scurt.

”Vom înlocui în acest an, după Festivalul Untold din luna august, gazonul stadionului Cluj Arena în întregime, prima oară după 7 ani de funcționare neîntreruptă, atât cu evenimente sportive, cât și spectacole. Va fi cel mai modern stadion din România, singurul care va avea gazon hibrid, care este o combinație între gazon natural și unul artificial. În Europa sunt doar câteva stadioane cu un astfel de gazon hibrid, cum sunt cele din Barcelona sau Milano. De asemenea, vom schimba sistemul de drenaj, cel de încălzire și vom extinde aparatele de fotosinteză care vor ajuta la refacerea și regenerarea gazonului într-un timp foarte scurt”, a spus Tișe.

Potrivit acestuia, costurile unui astfel de gazon nou se ridică între 500.000 și un milion de euro, în funcție de densitatea firelor de gazon artificial și al celor de gazon natural.

”Investiția este una pe termen mediu și lung, gazonul urmând să fie unul de o calitate impecabilă care va putea fi folosit și în meciuri din competițiile europene de către echipa de fotbal a României în 2020. Cluj Arena va putea fi o alternativă dacă gazonul stadionului din București nu va corespunde. Cei din București au schimbat până acum gazonul de peste 10 ori”, a mai spus președintele CJ Cluj.

Alin Tișe a precizat că, odată cu înlocuirea gazonului vor fi realizate și lucrări de reparații la pista de atletism a Cluj Arena.