Paris Saint-Germain a anunțat, marți, transferul mijlocașului argentinian Leandro Daniel Paredes. Venit de la Zenit Sankt Petersburg, Paredes a semnat un contract valabil patru ani și jumătate, până la 30 iunie 2023. Potrivit L'Equipe, campioana Franței a plătit 45 de milioane de euro pentru jucătorul în vârstă de 24 de ani.

Leandro Paredes, noul jucător al lui PSGFoto: psg.fr

"Sunt foarte mândru să mă alătur celor de PSG. După experiențele mele anterioare din Italia și Rusia, am acum această ocazie fantastică, nu numai pentru a descoperi un nou fotbal, dar mai ales să port unul dintre cele mai prestigioase tricouri din lume", a declarat Leandro Paredes, după semnarea contractului său.

Născut la San Justo, în regiunea Buenos Aires, Paredes a fost format de Boca Juniors, unul din marile cluburi din capitala argentiniană, alături de care a câștigat un titlu de campion (2011) și o Cupă a Argentinei (2012). Mijlocașul a mai jucat la AS Roma, unde a petrecut două sezoane (2014-2015 și 2016-2017) și a evoluat în 54 de meciuri.

În vara anului 2017, Paredes a fost transferat la Zenit St. Petersburg, pentru 23 de milioane de euro. Argentinianul a jucat în 61 de meciuri pentru actualul lider al campionatului din Rusia, marcând 10 goluri și oferind 15 pase decisive.

Leandro Paredes are nouă selecții în naționala Argentinei, pentru care a înscris un gol.