Autorităţile argentiniene au cerut Marii Britanii şi Franţei să continue căutările pentru găsirea avionului care îl transporta pe Emiliano Sala, dispărut, luni seară, între Nantes şi Cardiff, relatează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Preşedintele Mauricio Macri a ordonat ministrului Afacerilor Externe, Jorge Faurie, să formuleze o cerere oficială Guvernelor din Marea Britanie şi Franţa pentru a solicita menţinerea dispozitivului de căutare", se arată într-un comunicat a Ministerului Afacerilor Externe de la Buenos Aires, citat de Le Figaro.

Aparatul de zbor Piper PA-46 Malibu a dispărut luni. La bord se aflau jucătorul achiziţionat de Cardiff City cu 15 milioane de lire sterline şi pilotul Dave Ibbotson. După câteva zile de căutări, autorităţile din Guersney au anunţat, joi, că au încetat căutările avionului.

De joi, de când s-a anunţat că nu vor continua căutările avionului dispărut, s-au făcut numeroase apeluri pentru ca autorităţile britanice să îi caute în continuare pe cei doi. Apelurile au venit de la FC Nantes, de la fotbalişti şi mai ales de la fani. O petiţie lansată pe platform change.org a fost semnată de zeci de mii de oameni.

Vineri, li s-au alăturat celor care cer continuarea căutărilor şi Lionel Messi şi Gonzalo Higuain.