​Frenkie de Jong va evolua pentru FC Barcelona, după ce catalanii vor plăti 75 de milioane de euro plus variabile de 11 milioane de euro celor de la Ajax Amsterdam. Contractul olandezului va fi valabil pentru următoarele cinci sezoane, potrivit site-ului clubului.

Frenkie de Jong, alaturi de Josep Maria Bartomeu, presedintele BarceloneiFoto: fcbarcelona.com

Catalanii au reușit să-l "fure" pe Frenkie celor de la PSG. Olandezul este văzut de presa din Spania drept un "hibrid între Sergio Busquets, Xavi și Iniesta". Josep Maria Bartomeu, președintele Barcelonei, și Oscar Grau, CEO-ul clubului, s-au deplasat personal la Amsterdam, săptămâna trecută, pentru a-l convinge pe tânăr.

De Jong va fi al 20-lea olandez din istoria Barcelonei și va purta o mare responsabilitate. Acesta îi urmează, printre alții, pe Johan Cruyff, Ronald Koeman, Phillip Cocu, Patrick Kluivert, Frank de Boer, Marc Overmars, Giovanni van Bronckhorst, Edgar Davids sau Mark van Bommel.

Jucătorul în vârstă de 21 de ani a marcat cinci goluri în 65 de partide pentru Ajax. Frenkie va juca pentru "lăncieri" până în vară, urmând să evolueze pentru Barcelona din 1 iulie. Contractul său va fi valabil până la 30 iunie 2024.