Real Madrid și Sevilla au fost învinse de Leganes, respectiv Athletic Bilbao (ambele scor 1-0), însă s-au calificat în sferturile Cupei Spaniei după ce au câștigat partidele tur. Rivalii madrileni ai Realului, Atletico, au fost eliminați de Girona, după un meci terminat cu scorul de 3-3 (1-1 în tur).

HotNews.roFoto: Hotnews

Real a trimis mai multe rezerve în primul 11, fiind sigură de calificare după victoria cu 3-0 din tur. Danezul Martin Braithwaite a fost singurul marcator al partidei, înscriind în minutul 30.

Sevilla a obținut și ea calificarea în turul următor al competiției, în ciuda înfrângerii suferite în fața lui Athletic BIlbao (0-1). Calificarea era jucată încă din meciul tur, când Sevilla câștigase cu 3-1. Guruzeta a marcat singurul gol al partidei în minutul 77.

Chiar dacă a condus de trei ori, Atletico Madrid a ratat calificarea în finalul partidei disputate pe teren propriu, scor 3-3. Kalinic ('12), Correa ('66) și Griezmann ('84) au marcat pentru gazde, în timp ce Fernandez ('37), Stuani ('59) și Doumbia ('88) au egalat de fiecare dată pentru Girona, care s-a calificat în sferturi datorită numărului mai mare de goluri marcate în deplasare (manșa tur s-a terminat cu scorul de 1-1).