Timişoara se pregăteşte să dea un adevărat restart fotbalistic, cu un stadion nou, de 30.000 de locuri, aflat în stadiul de fezibilitate, iar Valeriu Răchită (48 de ani) anunţă că el va fi omul care va coordona proiectul, potrivit Mediafax.

În acest moment, Vivi e manager general la ACS Poli, echipa pe care încearcă să o salveze de la retrogradare, dar, în paralel, e implicat şi într-un alt proiect. Cu ideea unei arene noi care să înlocuiască vechiul "Dan Păltinişanu" deja avansată, fostul fundaş susţine că el va fi omul-cheie în proiectul care ar trebui să fie gata în 2021: ”Am înţeles că este la stadiul de fezabilitate. În 2010, am participat cu primarul Ploieştiului, din postura de consilier al primarului, eram şi manager Petrolul, la elaborarea caietului de sarcini până la construcţia stadionului ”Ilie Oană”, din Ploieşti. Probabil, mă voi ocupa şi de elaborarea, proiectarea unui nou stadion aici, la Timişoara, ceea ce ar fi o realizare extraordinară.

Este o clauză pe care domnul primar a ţinut să o pună. Până la 30 iunie nu am voie să-mi dau demisia. Chiar mă sunase mai demult cineva din primăria Timişoara, erau interesaţi cum au adus conceptul de stadion englezesc la Ploieşti. Era vorba de mine. Mă voi ocupa de elaborarea şi proiectare, ceea ce ar fi o realizare extraordinară”, a declarat fostul antrenor secund al lui Victor Piţurcă la echipa naţională.

Fără echipă în primul eşalon, Timişoara le are le ACS Poli, ASU şi Ripensia în al doilea eşalon, dar situaţia nu e prea grozavă. Echipa lui Răchită e ultima, cu 10 puncte, la 12 puncte de Aerostar Bacău, formaţia de pe primul loc neretrogradabil, Ripensia e pe locul al 12-lea, cu 25 de puncte, la egalitate cu ASU Poli.