​Fostul fotbalist brazilian Ronaldinho şi-a lăsat, marţi, la un an după ce s-a retras din activitatea sportivă, amprentele picioarelor în "Hall of Fame"-ul emblematicului stadion Maracana din Rio de Janeiro, informează AFP citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este unul dintre cele mai mari trofee din cariera mea", a declarat fostul "Balon de Aur" (2005), arătând presei placa mov cu amprentele sale, care va fi expusă de acum înainte alături de cele ale legendelor Pele sau Zico la muzeul Maracana.

Întâmpinat în ritmul muzicii de samba, Ronaldinho, în vârstă de 38 de ani, a afişat acelaşi zâmbet cu care şi-a cucerit fanii prin driblingurile sale.

"Îmi lipseşte totul, mai ales prieteniile din fotbal", a afirmat campionul mondial cu echipa Braziliei din 2002.

Ronaldinho a afirmat, marţi, că a fost deja invitat să-şi lase amprentele în 2011, pe când juca la Rio pentru clubul Flamengo, dar nu a putut onora acea invitaţie din cauza programului încărcat.

Format la Gremio de Porto Alegre, fosta vedetă braziliană a trecut pe la cluburi de top din Europa, între care Paris Saint-Germain, FC Barcelona şi AC Milan. El a revenit apoi în Brazilia, jucând la Flamengo, Atletico Mineiro şi Fluminense, după o scurtă trecere pe la Queretaro, în Mexic.

Ronaldinho nu a mai apărut în public din noiembrie, de la confiscarea paşaportului de către justiţia braziliană, din cauza unei amenzi neplătite de 8,5 milioane de reali (circa 2 milioane de euro), pentru construcţii ilegale într-o zonă protejată.