Starul argentinian Lionel Messi poate doborî sau egala mai multe recorduri istorice în cursul anului 2019, între care şi cel deţinut de galezul Ryan Giggs, jucătorul cu cele mai multe titluri cucerite în tricoul aceluiaşi club, precizează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Lionel Messi, inca o gheata de aur in CVFoto: fcbarcelona.cat

Dacă se va impune anul acesta cu FC Barcelona în Primera Division, Champions League şi Cupa Spaniei, Messi va ajunge la un total de 36 de trofee, egalându-l astfel pe Giggs, care a câştigat acelaşi număr de titluri cu Manchester United, între 1990 şi 2014.

Un alt mare obiectiv pentru 2019 al argentinianului este câştigarea Champions League, un titlu pe care Barca nu l-a mai obţinut din 2015 şi pe care Messi nu l-a cucerit până acum de la preluarea banderolei de căpitan al grupării "blaugrana".

Lionel Messi poate urca anul acesta pe locul secund în clasamentul all time al jucătorilor cu cele mai multe meciuri jucate din istoria clubului FC Barcelona. El se află acum pe poziţia a treia, la doar 18 partide de ocupantul locului secund, Andres Iniesta (674), primul pe listă fiind Xavi Hernandez, care a îmbrăcat tricoul Barcei de 767 ori. Foştii căpitani Xavi şi Iniesta nu mai mai fac parte în prezent din lotul Barcelonei.

Fotbalistul sud-american poate deveni, totodată, liderul unui alt clasament istoric în 2019, cel al jucătorilor cu cele mai multe victorii în campionatul Spaniei, în care mai are nevoie de doar 11 succese pentru a-l egala pe fostul portar şi căpitan al lui Real Madrid, Iker Casillas.

În privinţa calităţii sale de golgheter, Messi speră să-şi păstreze anul acesta titlul de cel mai bun marcator din Europa şi să cucerească pentru a şasea oară în cariera sa şi a treia oară consecutiv Gheata de Aur, performanţă pe care niciun alt jucător nu a mai reuşit-o până acum.

Pentru a atinge acest obiectiv, argentinianul trebuie, de asemenea, să câştige pentru a şasea oară trofeul "Pichichi", rezervat celui mai bun marcator al campionatului spaniol, în care a înscris până acum în total 398 de goluri.

Atacantul Barcelonei poate doborî în noul an şi alte performanţe istorice, fiind la o singură triplă de bariera de 50 de hat-trick-uri ca profesionist şi la doar două reuşite de recordul de 50 de goluri marcate în Cupa Spaniei.

Aceste performanţe l-ar ajuta pe decarul clubului catalan să se apropie de recordul de 643 de goluri înscrise pentru un singur club, pe care brazilianul Pelé l-a reuşit cu FC Santos, număr pe care Messi are însă şanse destul de mici să-l atingă în 2019, ţinând cont că până acum a marcat de 573 de ori pentru Barca.