Ladislau Boloni este ''actorul anului'', a declarat ziaristul belgian Marc Delire, ce-l antipatizează pe tehnicianul român al echipei de fotbal Antwerp, pe care-l consideră arogant şi dispreţuitor, informează site-ul 7sur7, citat de Agerpres.

Marc DelireFoto: Captura video Facebook

Atât Boloni, cât şi Delire luptă împotriva unei comunicări consensuale şi aseptizate, dar în mod limpede acesta este singurul lor element comun, scrie site-ul citat.

Invitat în platoul unei emisiuni realizate de ziarul La Derniere Heure şi Proximus TV, Delire a profitat pentru a spune tot ce gândeşte rău despre Boloni. Ziaristul a mărturisit că antrenorul l-a insultat cândva şi a adăugat că el este hotărât să-i dea replica.

"Nu sunt obiectiv, deoarece chiar nu-mi place de el şi lui nu-i place de mine (...)", a explicat Delire când l-a numit pe Boloni "actorul anului".

"Nu îl suport şi nu mă suportă, deci totul e în regulă (...) Nu spun că nu are talent de antrenor, că palmaresul nu pledează în favoarea lui. Spun doar că este un tip care nu e de bună-credinţă", a afirmat Delire.

"Nu joacă cinstit. Acest dispreţ, această aroganţă îmi displac teribil. Data viitoare când voi avea de-a face ca el, mă voi comporta la fel ca el. Şi eu îi voi spune 'Du-te dracului, nenorocitule', fiindcă asta mi-a zis. De ce să aibă doar el monopolul grosolăniei?", a adăugat jurnalistul.

Delire este o figură controversată în Belgia. În septembrie 2016, când comenta un meci de Europa League dintre Standard Liege şi Celta Vigo, el a afirmat că jucătorul Ishak Belfodil "este destul de calm pentru un franco-algerian". În faţa reacţiilor apărute pe reţelele de socializare după aceste informaţii, Delire s-a apărat susţinând că nu este rasist.

În 2005, Delire a fost pălmuit de Sergio Conceicao, fotbalist al lui Standard Liege, pe care-l înfuriaseră criticile aduse de ziarist. Sergio Conceicao este acum antrenorul de succes la lui FC Porto.

Vezi aici declarațiile jurnalistului: