​Clubul Manchester United a produs confuzie, marţi seară, când a postat pe site-ul oficial un video, în care îl confirmă pe Ole Gunnar Solskjaer ca antrenor interimar. Clipul a fost îndepărtat la scurt timp, nu înainte ca premierul Norvegiei, Erna Solberg, să salute decizia clubului englez. Ulterior, şi postarea prim-ministrului a fost ştearsă, informează BBC, conform News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Filmul de pe site-ul clubului englez avea ca titlu "Solskjaer devine managerul nostru interimar la 20 de ani după ce am realizat tripla prin acel gol pe Camp Nou...". Solskjaer a marcat, în 1999, golul victoriei lui United în finala Ligii Campionilor disputată cu Bayern Munchen, scor 2-1. Este vorba de celebrul meci pe care Bayern l-a condus din minutul 6 (Basler), dar Manchester United a avut două reuşite în minutele de prelungire ale partidei (Sheringham '90+1 şi Solskjaer '90+3).

Premierul Norvegiei s-a grăbit să salute decizia numirii compatriotului ei la conducerea tehnică a echipei engleze.

"O zi mare pentru fotbalul norvegian. Succes în antrenarea ", a scris Erna Solberg, pe Twitter, postare ştearsă după ce filmul de pe site-ul clubului englez a dispărut.

Postarea clubului:

Sursă captură foto:BBC Sport

Solskjaer este unul dintre jucătorii embelmatici din istoria lui Manchester United. El a marcat 126 de goluri pentru formaţia de pe Old Trafford în cei 11 ani petrecuţi acolo, sub conducerea tehnică a legendarului Alex Ferguson.

Presa engleză a scris, marţi, că norvegianul Ole Gunnar Solskjaer ar putea prelua conducerea tehnică a echipei Manchester United după demiterea portughezului Jose Mourinho.

În vârstă de 45 de ani, Solskjaer ar urma să se ocupe de formaţia engleză până la finalul sezonului, când ar urma să fie numit un antrenor cu nume.

Norvegianul a jucat 11 ani pe Old Trafford, iar din 2015 pregăteşte echipa Molde din ţara sa natală. Solskjaer a mai pregătit în Anglia formaţia de rezerve a lui United şi pe Cardiff City

Printre tehnicienii doriţi de conducerea clubului din vara viitoare se numără Mauricio Pochetino, Ziedine Zidane şi Laurent Blanc.

Jose Mourinho părăseşte Manchester United cu efect imediat, a anunţat, marţi, clubul englez într-un comunicat.

Venit în 2016, Mourinho a câştigat cu Manchester United Liga Europa, însă nu a reuşit să obţină titlul în Premier League.

În acest sezon, după 17 etape, Manchester United este pe locul 6 în clasament, la 19 puncte de liderul Liverpool.

Manchester United a mai anunţat că până la finalul finalul sezonului va fi numit un antrenor interimar, iar apoi se va proceda "la un proces îndelung pentru găsirea unui manager".

S-ar putea să te mai intereseze și:

OFICIAL: Jose Mourinho, dat afară de la Manchester United