Argentinianul Lionel Messi, atacantul echipei FC Barcelona, a câştigat pentru a cincea oară trofeul Gheata de Aur, informează un comunicat al clubului, citat de Agerpres.

Lionel Messi, inca o gheata de aur in CVFoto: fcbarcelona.cat

Căpitanul formaţiei catalane a fost recompensat astfel pentru cele 34 de goluri marcate sezonul trecut în La Liga în cele 36 de meciuri disputate.

Evenimentul, care a avut loc la sediul Antiga Fabrica Estrella Damm din Barcelona, a fost prezidat de preşedintele clubului, Josep Maria Bartomeu, fiind prezenţi şi directorii Silvio Elias şi Xavier Vilajoana, precum şi Pep Segura, Eric Abidal, Guillermo Amor, Ramon Planes, Jordi Roura, Aureli Altimira şi coechipierii lui Messi, Sergio Busquets şi Sergi Roberto.

Cinci copii de la Centrul de Cancer Pediatric din Barcelona, un spital care a beneficiat de suportul financiar al Fundaţiei Leo Messi, au prezentat Gheata de Aur, alături de litere care formau numele ''MESSI''.

Argentinianul i-a depăşit pe egipteanul Mohamed Salah (Liverpool, 32 goluri) şi englezul Harry Kane (Tottenham, 30 de goluri).

În sezonul 2009/2010, Messi a câştigat trofeul marcând 34 de goluri, în 2011/2012 l-a cucerit marcând 50 de goluri, în 2012/2013 a obţinut distincţia după ce a reuşit 46 de goluri, apoi în 2016/2017 a reuşit 37 de goluri.

''Nu m-am aşteptat la toate aceste trofee când am început fotbalul. Visul meu a fost, evident, să fiu profesionist, dar nu mi-am imaginat atât de mult. Este rezultatul muncii, al efortului şi, mai presus de toate, al coechipierilor. Joc în cea mai bună echipă din lume, am coechipieri care sunt cei mai buni din lume pe posturile pe care joacă, iar asta face totul mai uşor şi pot obţine aceste premii", a spus Messi.

FC Barcelona este lider în prezent în La Liga după 16 etape.