DJ Martin Solveig şi-a cerut scuze câştigătoarei Balonului de Aur la feminin, Ada Hegerberg, după ce a întrebat-o, la ceremonia de premiere, dacă ştie să "danseze twerk", informează BBC, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

este un dans provocator din bazin popularizat de artista Miley Cyrus.

După ce i-a înmânat premiul, DJ-ul francez i-a propus fotbalistei norvegienie să facă un "twerk", iar jucătoarea, vizibil deranjată, a refuzat, însă a acceptat câteva mişcări de vals.

Solveig a fost extrem de criticat pe reţelele de socializare, inclusiv de tenismanul Andy Murray.

"De ce trebuie femeile să treacă prin prostia asta? Ce întrebări le-au pus lui Mbappe și Modric? Îmi imaginez că ceva legat de fotbal. Și pentru toți cei care cred că reacțiile oamenilor sunt exagerate și că a fost doar o glumă... Nu a fost. Am fost implicat în sport toată viața mea și nivelul de sexism este ireal", a comentat Andy pe contul său de Instagram.

"A fost o glumă, probabil una proastă, şi îmi cer scuze celor care s-au simţit ofensaţi. Îmi pare rău", a scris Solveig, în vârstă de 42 de ani, pe reţelele de socializare.

Şi Hegerberg a afirmat că a înţeles că a fost o glumă. "A venit la mine şi şi-a cerut scuze. Eu nu văd situaţia ca alţii. Am dansat un pic, am câştigat Balonul de Aur şi asta e cel mai important pentru mine. Nu mi s-a părut nicio formă de sexism", a explicat jucătoarea de 23 de ani.

Jucătoarea norvegiană Ada Hegerberg (Olympique Lyon), în vârstă de 23 de ani, a câştigat prima ediţie a Balonului de Aur în fotbalul feminin, luni, la Grand Palais de la Paris.