Asistenţa video în arbitraj (VAR) se va utiliza din optimile actualei ediţii a Ligii Campionilor la fotbal, în februarie 2019, şi va fi folosită şi pentru finala Europa League, a anunţat luni UEFA, potrivit AFP.

Arbitraj videoFoto: fifa.com

Organismul de conducere al fotbalului european anunţase deja că doreşte să utilizeze VAR pentru următoarea ediţie a Ligii Campionilor, 2019/2020.

"Dacă o putem face înainte, de ce nu?", a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, după reuniunea Comitetului Executiv de la Dublin. ''Suntem gata de a utiliza VAR mai devreme decât era prevăzut şi suntem convinşi că acest lucru va fi benefic pentru competiţiile noastre în măsura în care îi va ajuta pe arbitri şi va reduce numărul posibilelor erori'', a adăugat Ceferin.

Sistemul VAR este deja folosit în campionatele din Franţa, Spania, Germania şi Italia, iar în Premier League ar putea fi implementat din sezonul următor.

UEFA a confirmat, de asemenea, luni, utilizarea VAR în finala Europa League, în turneul Final Four al Ligii Naţiunilor şi la Campionatul European de tineret (U-21) din vara viitoare, competiţie la care va participa şi echipa României, informează Agerpres.