​Fundaşul brazilian al echipei PSG, Dani Alves, consideră că disputarea meciului retur al finalei Copei Libertadores, River Plate - Boca Juniors, în afara Americii de Sud este cea mai mare ruşine pe care a văzut-o, informează lequipe.fr.

Dani Alves si NeymarFoto: instragram

"Să joci un River - Boca în afara Amercii de Sud este cea mai mare ruşine pe care am văzut-o şi pe care o voi vedea în calitate de jucător de fotbal şi de sud-american. Nu este posibil ca oameni care nu au avut nimic de-a face cu ceea ce s-a întâmplat să plătească pentru câţiva needucaţi. Era probabil singura lor şansă să vadă o finală River-Boca şi ei au mutat-o în Europa", a declarat Alves, într-un material video, postat pe Instagram.

Confederaţia Sud-americană de Fotbal (Conmebol) a anunţat că manşa secundă a finalei Copa Libertadores, dintre echipele River Plate şi Boca Juniors, amânată săptămâna trecută din cauza incidentelor, se va disputa în Spania, la 9 decembrie. Arena care va găzdui meciul va fi Santiago Bernabeu, din Madrid.

Decizia de amânare a returului a venit după ce, în drum spre stadion, autocarul echipei Boca Juniors a fost atacat cu pietre şi cu gaze lacrimogene. Unii jucători au fost răniţi de geamul spart sau afectaţi de gazul inhalat. De asemenea, în afara stadionului au avut loc şi confruntări între suporteri şi forţele de ordine.

În prima manşă a finalei Copa Libertadores, disputată la 11 noiembrie, pe stadionul La Bombonera, Boca

Juniors a remizat cu River Plate, scor 2-2.