Federaţia argentiniană de fotbal (AFA) l-a confirmat în postul de selecţioner naţional pe Lionel Scaloni, cel care a asigurat interimatul la conducerea tehnică a reprezentativei Argentinei după Cupa Mondială 2018, informează Agerpres.

Lionel ScaloniFoto: afa.com.ar

Într-un comunicat dat publicităţii joi, AFA a precizat că Scaloni va rămâne la cârma naţionalei "Albiceleste" până la Copa America 2019, care va avea loc în Brazilia, în perioada 14 iunie - 7 iulie.

"Este important să ştim ceea ce dorim pentru toate selecţionatele noastre. Am văzut munca lui Lionel Scaloni şi, în consecinţă, i-am oferit posibilitatea să continue până la Copa America", a declarat Claudio Tapia, preşedintele AFA, pe contul oficial de Twitter al Federaţiei argentiniene.

Scaloni a fost numit selecţioner interimar la începutul lunii august, când l-a înlocuit pe Jorge Sampaoli, după ce Argentina a fost eliminată în optimile de finală ale Mondialului din Rusia, la capătul unui meci spectaculos pierdut în faţa Franţei (3-4), viitoarea campioană mondială.

În vârstă de 40 ani, Lionel Scaloni a evoluat în cursul carierei sale de jucător în Europa, la echipe precum Deportivo La Coruna şi Lazio Roma, iar experienţa sa ca antrenor este una limitată, pregătind anterior doar reprezentativa Under 20 a ţării sale.

De la numirea sa ca selecţioner naţional, Scaloni a înregistrat 4 victorii, un egal şi o înfrângere, toate în meciuri amicale. El nu a putut conta în niciuna dintre aceste partide pe starul Lionel Messi, care a decis să stea departe de naţionala Argentinei pentru o perioadă, după Cupa Mondială 2018, cu acordul conducerii federaţiei.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Lionel Scaloni şi Pablo Aimar, selecţioneri interimari ai naționalei Argentinei