​Fernando LaFuente, jucătorul anunţat decedat de un club irlandez pentru a-şi amâna un meci, a afirmat că ştia de faptul că gruparea pentru care evoluase minţise în privinţa lui, dar nu se aştepta să fie declarat mort, informează News.ro.

Fernando LaFuenteFoto: msn.com

LaFuente nu mai juca din septembrie pentru Ballybrack FC. El a fost nevoit să părăsească această grupare pentru o alta, Galway, deoarece se mutase cu serviciul. LaFuente lucrează pentru o companie software, Glofox.

"Am fost avertizat că o să fie nişte articole despre mine, dar m-am gândit că vor fi despre faptul că mi-aş fi rupt un picior sau ceva de genul acesta. Eram acasă, după muncă, şi mă jucam pe calculator. (n.r. - Colegii de serviciu) mi-au spus . Au început să-mi trimită toate aceste articole din mass-media. Şi aşa am aflat că eram mort", a declarat fotbalistul postului irlandez RTE.

El afirmă că a apucat să-şi informeze soţia despre ce a pus la cale fostul său club, nu însă şi mama.

"Eram sâmbătă, pe whatsapp. Ştiam că o să se întâmple ceva, pentru că m-au sunat şi mi-au spus: Mă gândeam că o să fie un accident în care mi-am rupt piciorul. Cum am aflat, le-am scris. Au răspuns imediat şi mi-au spus ce s-a întâmplat şi şi-au cerut iertare. Este ceva serios, dar o găsesc şi puţin amuzantă situaţia. Pentru că, de fapt, nu sunt mort. Şi nimeni nu a fost rănit. Soţia mea a avut ceva tam-tam pe Facebook, dar ea ştia deja totul. A trebuit să-mi sun mama imediat, pentru că ea nu ştia nimic. A văzut fotografia mea în toate ziarele. Nu am vorbit cu ea încă, deoarece nu mi-a răspuns la niciunul dintre mesajele pe care i le-am trimis", a spus spaniolul.

LaFuente mai afirmă că ia din această poveste partea ei amuzantă: "Mi-am spus că e ok, e un picior rupt. Nu mi-a păsat deoarece nu mai eram la club. De ce să-mi fi păsat dacă nu intrasem în niciun bucluc? Aceste mici minciuni, fiecare le spune o dată în viaţă. Da, e un pic trist. Un om la douăzeci şi ceva de ani, cu toată viaţa înainte, să moară într-un accident. Nici nu ştiu cum mă simt după asta. Este amuzant pentru mine deoarece mi-am văzut propria moarte."

Echipa Ballybrack FC, care evoluează în Leinster Senior League, în Irlanda, a cerut săptămâna trecută să i se amâne un meci, menţionând că este devastată de faptul că i-a încetat din viaţă unul dintre jucători într-un accident de motocicletă.

Solicitarea a fost acceptată de liga regională, care chiar a decis ca pe terenurile pe care se disputau celelalte meciuri să se ţină un minut de reculegere.

Momentul omagiului a fost imortalizat de clubul Liffey Wanderers pe Facebook. “Ambele echipe ţin un minut de reculegere în memoria jucătorului echipei Ballybrack Fernando Nuno LaFuente, care a murit într-un accident, când mergea acasă de la antrenament, joi seară. Toţi cei de la Liffey Wanderers sunt alături de familia lui Fernando şi de cei de la Ballybrack FC”, a fost mesajul Liffey Wanderers.

Liga din Leinster a publicat, luni, un mesaj de condoleanţe într-un jurnal irlandez. Însă Fernando Nuno LaFuente, jucătorul despre care se presupunea că a murit, este de fapt în viaţă.

“Este ceva extrem să procedezi astfel pentru a obţine amânarea unui meci. Noi am acţionat cu bună credinţă. Am organizat un minut de reculegere la meciurile din weekend pentru acest tânăr. Este total ridicol. Ar fi putut pur şi simplu să nu se prezinte la meci, şi atunci ar fi primit o amendă şi gata”, a declarat preşedintele ligii, David Moran.

El a menţionat că a contactat clubul dorind să transmită condoleanţe, să meargă să-i aducă un ultim omagiu jucătorului şi să vadă dacă îi poate ajuta familia. I s-a răspuns însă că trupul neînsufleţit a fost repatriat în Spania, sâmbătă. “Mi s-a părut ciudat. Cum poate fi repatriat sâmbătă în Spania corpul neînsufleţit al unei persoane care a murit vineri dimineaţă?”, a afirmat oficialul.

Ballybrack FC a reacţionat după scandalul provocat prin minciuna cu privire la decesul jucătorului, precizând, pe Facebook, că a fost vorba de “o gravă eroare de judecată” şi că oficialul care a trimis mesajul la liga din Leinster a fost dat afară. “Clubul l-a contactat pe Fernando pentru a afla dacă este bine şi îi este recunoscător pentru faptul că ne-a acceptat scuzele cu privire la această situaţie”, se arată în mesajul grupării Ballybrack.