Suporterii lui Manchester City sunt furioși.

HotNews.roFoto: Hotnews

Globe Soccer Awards a făcut luni publică lista nominalizaților pentru „Cel mai bun antrenor al anului” și o absență notabilă i-a scos pe mulți din sărite. Deși și-a condus echipa spre cel mai convingător titlu din istoria Premier League, cu peste 100 de puncte într-un sezon, Pep Guardiola nu a fost inclus pe lista scurtă. Este de înțeles că acolo se regăsesc Didier Deschamps, câștigător al Cupei Mondiale și Zinedine Zidane, din nou laureat în Liga Campionilor, dar sarea pe rana suporterilor lui City a pus-o nominalizarea lui Jurgen Klopp, în ciuda faptului că a petrecut trei sezoane pe banca lui Liverpool fără niciun trofeu. Lista este completată de Diego Simeone și Massimiliano Allegri.

Jim Courier este aliatul lui Federer.

Fostul nr.1 mondial a declarat pentru Tennis Channel: „Consider că Roger Federer a beneficiat de un tratament corect pentru ceea ce reprezintă el pentru tenis, pentru suporteri și pentru televiziuni”. Replica vine după ce Julien Benneteau, tenisman recent retras din activitate, a pretins că Federer este programat numai seara la Openul australian, pentru a evita arșița zilei, beneficiind de legătura cu Craig Tiley, director al turneului, dar și partener cu asul elvețian în organizarea Cupei Laver. „Tennis Australia nu face nimic anormal pentru că au investit în Laver Cup. Media a selectat doar ce era negativ într-un interviu al lui Benneteau, doar pentru a stârni vâlvă”. „Julien a spus și multe lucruri frumoase despre Roger în acel interviu. De altfel, ei sunt prieteni”, a intervenit și Paul Annacone, fost antrenor al lui Federer. „Vă garantez, și antrenorii lui Djokovic și Nadal cer să joace la anumite ore sau zile. Nu obțin mereu ce solicită, dar acești sportivi țin steagul sus pentru toți ceilalți și merită un tratament special”. (express.co.uk) Totuși, statistica simplă arată că în ultimii doi ani Federer a jucat seara la Melbourne 12 partide din 14, iar Nadal șase din 12.

Salarii uriașe în Premier League, dar nu peste baschetul american.

Contrar așteptărilor, Manchester United plătește jucătorii în medie cu 600.000£/an mai mult decât concitadina City: salariul mediu anual este de 6,53 mil.£, față de 5,93 la City. „Cetățenii” au câștigat campionatul cu un fond de salarii de 260 mil.£, dar United a scos din trezoreria clubului 296 de milioane. Echipele-fanion ale Spaniei plătesc și mai bine: la Barcelona salariul mediu anual este de 10,5 mil.£ (aproape 12 mil.€), iar la Real Madrid de „doar” 8.09 mil. £ (9,14 mil.€). Chiar dacă spaniolii au echipele cu cele mai mari salarii, plata medie a unui jucător din prima ligă este cu 36% mai mare în Anglia. Pe lângă Barcelona, Real Madrid și Manchester United, doar Juventus Torino mai figurează în Top 10 salarii în sporturile de echipă. Celelalte șase poziții sunt ocupate de francize din NBA, conduse de Oklahoma City Thunder.

Snooker de clasă la York. Ronnie O’Sullivan încearcă să își apere trofeul la UK Snooker Championship, după ce l-a învins cu 10-5 anul trecut pe Shaun Murphy, egalând recordul lui Steve Davis de șase trofee și pornind favorit și în acest an. Numărul trei mondial îl va întâlni în prima rundă pe fostul campion mondial de amatori Luke Simmonds, în timp ce liderul Mark Selby va începe împotriva lui James Cahill, iar numărul doi Mark Williams contra lui Adam Duffy. Cei trei ași vor juca joi, 29 noiembrie. De altfel, toți cei 128 de jucători intră în prima rundă, care se va desfășura pe parcursul a trei zile. Turneul se va încheia pe 9 decembrie și face parte din Tripla Coroană a snookerului, alături de Campionatul Mondial și de Masters. În acest an, fondul de premii este de 850.000 de lire, din care câștigătorul își va adjudeca 170.000.