Serguei Wenergold, în vârstă de 29 ani, a fost găsit vinovat, marţi, de tentativă de omor de un tribunal din Dortmund, fiind condamnat la 14 ani de închisoare, informează AFP, conform News.ro.

Autocarul celor de la Dortmund, dupa incidentFoto: Twitter

Wenergold a pus la cale, în aprilie 2017, un atentat cu bombă, ce viza autocarul Borussiei, care urma să-i transporte pe jucători de la hotel la stadion, pentru meciul cu AS Monaco, din Liga Campionilor.

El pariase pe o scădere abruptă a acţiunilor clubului german şi, considera că, prin uciderea cât mai multor fotbalişti, căderea acestora îi va aduce un profit de 500.000 de euro.

În cadrul procesului care a durat 11 luni, parchetul l-a acuzat pe inculpat că a vrut să omoare cât mai multă lume posibil. Apărarea a pledat pentru o pedeapsă sub 10 ani, susţinând că Wenergold a încercat mai degrabă să facă rău, decât să omoare pe cineva.

Cele trei dispozitive explozive au fost plasate greşit şi, din fericire, nu şi-au atins scopul. Totuşi, fundaşul spaniol Marc Bartra, aflat în autocar, a fost rănit la mână de cioburile geamurilor care s-au spart, iar un poliţist din escorta autovehiculului s-a ales cu timpanul spart, din cauza suflului exploziei.

S-ar putea să te intereseze și:

Explozii langa autocarul Borussiei Dortmund. Politia germana a gasit o scrisoare prin care atacul este revendicat. Anchetatorii ii cauta pe autorii atacului

VIDEO Autobuzul echipei Dortmund a fost afectat de o explozie a trei "dispozitive explozive" cu putin timp inainte de meciul cu Monaco / Nu exista victime/ Autoritatile nu au elemente ca a fost un "act terorist"