Primarul oraşului Buenos Aires i-a acuzat pe barra brava (suporteri huligani) ai River Plate, pe care i-a numit "mafioţi", că ar fi responsabili de atacarea autocarului echipei Boca Juniors, înainte de returul finalei Copei Libertadores de sâmbătă, potrivit News.ro.

El MonumentalFoto: Wikipedia

Meciul, prevăzut iniţial sâmbătă, a fost amânat mai întâi 24 de ore, iar apoi pentru altă dată. Mai mulţi jucători de la Boca au fost răniţi, după ce geamurile autocarului au fost sparte în momentul deplasării spre stadionul Monumental din Buenos Aires.

Potrivit lui Horacio Rodriguez Larreta, violenţele au izbucnit după o răzbunare provenită în urma unei percheziţii a poliţiei la casa liderului barra brava de la River.

Zece milioane de pesos (229 000 euro) şi 300 de bilete pentru finală au fost confiscate în timpul percheziţiei. "Barra brava este problema, o mafia infiltrată în fotbal de peste 50 de ani. Ei sunt responsabili de aceste incidente. Au legătură cu episodul de ieri. Trei sute de persoane au fost împiedicate să meargă la stadion, dar ei sunt principalii protagonişti", a declarat Horacio Rodriguez Larreta, conform cotidianului Clarin.

Manşa secundă a finalei Copa Libertadores, dintre River Plate şi Boca Juniors, care ar fi trebuit să se dispute sâmbătă seară, pe stadionul Monumental din Buenos Aires, a fost amânată pentru duminică, din cauza incidentelor.