​Agenţia Guvernamentală de Control (AGC) din Buenos Aires a decis închiderea provizorie a stadionului echipei River Plate, astfel că gruparea trebuie să achite o amendă pentru ridicarea sancţiunii, relatează EFE, conform News.ro.

El MonumentalFoto: Wikipedia

Autorităţile au decis închiderea arenei pentru depăşirea capacităţii şi blocarea ieşirilor de urgenţă la meciul care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, şi anume manşa secundă a finalei Copa Libertadores, amânată din cauza incidentelor.

“Motivele închiderii sunt depăşirea capacităţii şi blocarea ieşirilor de urgenţă. Rezolvarea problemei nu presupune îmbunătăţiri care să se aducă arenei, astfel că dacă se va plăti o amendă sancţiunea va fi ridicată”, au afirmat surse din cadrul AGC.

Potrivit EFE, amenda prevăzută de lege în astfel de cazuri poate di de 3.200 de dolari până la 16.000 de dolari.

Manşa secundă a finalei Copa Libertadores, dintre River Plate şi Boca Juniors, care ar fi trebuit să se dispute sâmbătă seară, pe stadionul Monumental din Buenos Aires, a fost amânată pentru duminică, din cauza incidentelor.

Decizia de amânare a venit după ce, în drum spre stadion, autocarul echipei Boca Juniors a fost atacat cu pietre şi cu gaze lacrimogene. Unii jucători au fost răniţi de geamul spart sau afectaţi de gazul inhalat. De asemenea, în afara stadionului au avut loc şi confruntări între suporteri şi forţele de ordine.

După ce iniţial Conmebol a amânat partida o oră, de la ora locală 17.00 la 18.00, iar apoi pentru ora 19.15, ulterior a decis că meciul nu se poate juca sâmbătă, astfel că l-a amânat pentru duminică.

Preşedintele Conmebol, Alejandro Dominguez, a făcut un apel către fani ca duminică finala să se dispute fără probleme, “cu respect faţă de adversar şi arătând lumii cea mai frumoasă faţă a Americii de Sud”.

El a menţionat că forul pe care îl conduce le cere autorităţilor să acţioneze imediat şi vrea să colaboreze cu acestea pentru identificarea, reţinerea şi sancţionarea celor vinovaţi pentru incidente.

În prima manşă a finalei Copa Libertadores, disputată la 11 noiembrie, pe stadionul La Bombonera, Boca Juniors a remizat cu River Plate, scor 2-2.

VIDEO Manşa secundă a finalei Copa Libertadores, amânată după ce autocarul echipei Boca Juniors a fost atacat de suporterii rivali - Unii jucători au fost răniţi