​Dinamo București a terminat la egalitate, scor 1-1, cu formația Gaz Metan Mediaș, în primul meci al etapei a 16-a din campionatul României. Golul egalizator al "câinilor" a venit în ultima secundă a partidei și a fost marcat de Diogo Salomao.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gaz Metan a deschis scorul în minutul 76, prin Răzvan Trif, în timp ce Diogo Salomao a egalat pentru Dinamo în minutul 90+4.

În urma acestui rezultat, Dinamo se află pe locul al optulea (18 puncte), în timp ce Gaz Metan se claseză pe locul al cincilea (26 de puncte).

Au evoluat echipele:

Dinamo: Penedo - Sorescu, Popescu, Katsikas, Popovici - Cooper, Ait Atmane - Hanca (Zenke ‘61), Moldoveanu (Montini ‘46), Salomao - D. Popa. Antrenor: Mircea Rednic

Gaz Metan Mediaş: Pleşca - Creţu, Pereira, M. Constantin, Buşu - Fofana, L. Aurelio - Olaru (Trif ‘72), Ivanov (Romeo ’78), Ely Fernandes (Chamed ‘63) – Fortes. Antrenor: Mihai Teja

Cartonaşe galbene: Ait Atmane ’45, M. Popescu ’55, ’87, Salomao ’84 / Fofana ’89, Fortes ‘90+3

Pe o ceață foarte densă, Gaz Metan a deschis scorul în minutul 76 al partidei, după ce Răzvan Trif a finalizat excelent o fază superbă a medieșenilor. Trif i-a pasat lui Chamed, acesta i-a pasat înapoi cu călcâiul, iar jucătorul intrat pe teren cu doar cinci minute în urmă l-a învins pe Penedo.

Marius Constantin a respins greșit o centrare în minutul 81 și a fost la doar câțiva centimetri distanță de a înscrie în propria poartă.

În minutul 87, Mihai Popescu a devenit primul jucător eliminat al câinilor în acest sezon de Liga 1, după ce a primit al doilea cartonaș galben în urma unui fault asupra lui Trif.

În primul minut din prelungiri, Fortes (Gaz Metan) a scăpat pe contraatac, doi colegi i-au venit în ajutor, însă acesta i-a ignorat, a făcut câteva "biciclete" și a trimis slab spre poarta lui Penedo.

Când nimeni nu mai credea într-o revenire a alb-roșilor, Diogo Salomao a trimis un șut fără preluare de la marginea careului, în ultima secundă de joc, iar mingea a intrat în poartă după ce a lovit bara.

Programul etapei a 16-a din Liga 1:

Sâmbătă:

16:00 Sepsi Sf. Gheorghe vs Astra Giurgiu

18:30 Concordia Chiajna vs CFR Cluj

Duminică:

13:30 Dunărea Cărălași vs FC Hermannstadt

17:30 FC Voluntari vs FC Viitorul

20:30 Poli Iași vs FCSB

Luni:

20:30 FC Botoșani vs CSU Craiova