Reprezentativa de tineret a României și-a aflat, vineri, adversarele de la Campionatul European din 2019. Echipa pregătită de Mirel Rădoi nu a avut noroc la tragerea la sorți desfășurată la Bologna și se va confrunta în Italia cu selecționatele Angliei, Franței și Croației.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Cum arată grupele competiției:

Grupa A: Italia, Spania, Polonia, Belgia

Grupa B: Germania, Serbia, Austria, Danemarca

Grupa C: Anglia, Franța, România, Croația

Programul complet al grupei C a Euro-2019:

18 iunie: Anglia - Franţa, România - Croaţia

21 iunie: Anglia - România, Franţa - Croaţia

24 iunie: Croaţia - Anglia, Franţa - România

Ce a spus selecționerul Mirel Rădoi:​

"Era clar că vom întâlni adversari puternici. Ne-am calificat ca să ne batem cu cei mai puternici şi asta vom face. Chiar dacă suntem outsideri, le vom face viaţa grea tuturor. Toată echipa se va apăra şi toată echipa va ataca! Am avut cea mai bună defensivă, şi noi, şi englezii, dar nu mai contează ce a fost în preliminarii. Nu ne temem de niciun adversar", a spus Rădoi, potrivit FRF.

Ce a declarat preşedintele FRF:

"Este o grupă foarte dificilă, întâlnim forţe ale Europei, sperăm ca pe viitor să ne duelam cu ei şi la seniori la turnee finale. Obiectivul nostru nu e doar să participăm. Ne dorim să realizăm lucruri frumoase la vară în Italia. Revenim după 20 de ani la un turneu final U21 şi avem speranţe că viitoarele generaţii vor ajunge şi ele aici. Am avut un an foarte bun la juniori, U17 şi U19 s-au calificat la Turul de Elită şi ele. Înseamnă că avem cluburi care au început să investească în viitor", a spus Răzvan Burleanu.

Momentul în care Andrea Pirlo a extras din urnă naționala României:

Sursă foto:captură video uefa.com.

Ambasadorul EURO 2019, Andrea Pirlo (care a fost desemnat cel mai bun jucător și golgheter al ediției din 2000 a Campionatului European U21) a fost cel care a efectuat tragerea la sorți.

FRF a fost reprezentată la evenimentul de la Bologna de preşedintele Răzvan Burleanu, tehnicianul Mirel Rădoi şi Vlad Munteanu, manager operaţional al loturilor de juniori, informează News.ro.

Naţionala de tineret a obţinut luna trecută prima calificare după mai bine de 20 de ani la un turneu final al Campionatului European Under 21. România a mai participat o dată la CE Under 21, în 1998, când a organizat turneul final şi a ocupat locul 8, ultimul.

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în cinci oraşe din Italia şi în San Marino.

Datorită parcursului bun din preliminariile pentru Euro-2019, selecţionata U21 a urcat în clasamentul coeficienţilor pe locul 16, ceea ce înseamnă că va fi în urna a doua la tragerea la sorţi pentru calificările la Euro-2021, eveniment ce va avea loc în 11 decembrie, la Nyon. Campania de calificare la Euro-2021 va debuta în septembrie 2019, iar jucătorii eligibili vor fi cei născuţi începând cu 1 ianuarie 1998.

Echipele din grupe se vor întâlni o singură dată, iar în semifinale vor merge câștigătoarele grupelor și cel mai bun loc 2. Calificarea în penultimul act al competiției aduce cu ea și prezența într-un baraj pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Formatul semifinalelor:

Semifinala 1: Câștigătoarea Grupei A vs cel mai bun loc 2 din Grupele B, C sau Câștigătoarea Grupei C

Semifinala 2: Câștigătoarea Grupei B vs locul 2 din Grupa A sau câștigătoarea Grupei C