​Reprezentativa de tineret a României îşi va afla, vineri, adversarele de la Campionatul European din 2019. Echipa pregătită de Mirel Rădoi se va afla în urna a treia la tragerea la sorţi programată de la ora 19.00, la Bologna, transmite News.ro.

Nationala U21 a RomanieiFoto: frf.ro

La Euro-2019 sunt calificate 12 reprezentative, care vor fi împărţite în trei grupe de câte patru echipe.

Italia, ţara gazdă, este repartizată automat pe prima poziţie a grupei A. Celelalte selecţionate au fost împărţite în trei urne valorice, pe baza coeficientului UEFA în ultimele trei campanii de calificare, astfel:

Urna 1: Germania, Anglia

Urna 2: Spania, Danemarca, Franţa

Urna 3: Serbia, Croaţia, Belgia, Austria, Polonia, România

Naţionala pregătită de Mirel Rădoi va fi în grupă cu Italia sau cu o echipă din urna 1, una din urna 2 şi o alta din urna 3, în care se regăseşte şi aceasta.

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în cinci oraşe din Italia şi în San Marino. Din cele trei grupe se vor califica în semifinale câştigătoarele şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

Datorită parcursului bun din preliminariile pentru Euro-2019, selecţionata U21 a urcat în clasamentul coeficienţilor pe locul 16, ceea ce înseamnă că va fi în urna a doua la tragerea la sorţi pentru calificările la Euro-2021, eveniment ce va avea loc în 11 decembrie, la Nyon. Campania de calificare la Euro-2021 va debuta în septembrie 2019, iar jucătorii eligibili vor fi cei născuţi începând cu 1 ianuarie 1998.