​Comisia de etică a FIFA "trebuie să deschidă o anchetă în privinţa lui Infantino" după ce au apărut dezvăluiri despre relaţiile privilegiate dintre justiţia elveţiană şi preşedintele FIFA, a declarat pentru AFP predecesorul acestuia în fruntea forului fotbalistic mondial, Sepp Blatter, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Comisia de etică a FIFA, ca şi comisia de conformitate trebuie să întreprindă ceva şi să deschidă o anchetă în privinţa domnului Infantino", a afirmat miercuri Blatter.

"Unde este transparenţa de care vorbea domnul Infantino când a fost ales? Ar trebui să sesizeze singur comisia de etică pentru a arăta că este transparent", a adăugat Blatter, el însuşi suspendat de comisia de etică a FIFA pentru o plată controversată de 2 milioane de franci elveţieni către Michel Platini.

Ancheta Football Leaks a dezvăluit că Gianni Infantino a avut două întâlniri secrete cu procurorul federal elveţian Michael Lauber, la câteva luni după ce a fost ales preşedinte al FIFA.

Sub presiunea dezvăluirilor Football Leaks, procurorul Lauber a justificat miercuri întâlnirile sale cu Infantino.

"Acest tip de întâlniri cu părţile reclamante este normal şi constant, mai ales în afacerile complexe", s-a apărat Lauber, care supervizează anchetele ce se desfăşoară în Elveţia în legătură cu acuzaţiile de corupţie în lumea fotbalului.

Parchetul elveţian "a făcut publice, în scopul transparenţei, cele două întâlniri" cu Infantino, a explicat Lauber.

"Dl. Infantino s-a întâlnit de mai multe ori cu dl. Lauber în timp ce eu, după deschiderea unei proceduri împotriva mea în septembrie 2015, am fost interogat o singură dată, e incredibil", a spus Blatter.

Despre Platini, care are statutul de martor asistat în această procedură, Blatter a spus: "A fost audiat de atunci. Avocatul meu chiar a asistat la o audiere. Eu însă nu am fost audiat."

Lauber a respins reproşurile de lentoare vizând cele 25 de anchete deschise în dosarul FIFA, printre care cea vizându-i pe Blatter şi Platini. El a afirmat că unele anchete ar putea fi închise în 2019, fie prin clasare, fie prin trimiterea în faţa tribunalului.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Jorge Mendes (agentul lui Cristiano Ronaldo și Jose Mourinho) ar fi pus la cale o schemă prin care evita plata impozitului pe dividendele de la grupul Gestifute

Football Leaks: Ronaldo le interzice angajaților să ofere informații despre viața sa

Football Leaks: Criterii etnice la PSG pentru transferuri. Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al Sporturilor, cere anchetă şi măsuri

UEFA ar putea redeschide dosare închise de fair-play financiar în urma dezvăluirilor Football Leaks