Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a afirmat că noua Ligă a Naţiunilor, care a înlocuieşte meciurile amicale internaţionale în anii în care nu se dispută preliminarii pentru Campionatul European sau Cupa Mondială, s-a bucurat de un succes peste aşteptări, informează agenţia EFE, conform Agerpres.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Liga Naţiunilor a avut un succes mai mare decât ne-am aşteptat. Este o competiţie foarte interesantă, care oferă şi o şansă de calificare la Campionatul European pentru echipele din Grupa D, de exemplu, lucru imposibil până acum, iar toate cifrele sunt fantastice", a spus Ceferin în cursul unei conferinţei de presă pe care a susţinut-o la Bruxelles.

Conducătorul UEFA a adăugat, glumind, că este conştient de faptul că "unele dintre marile echipe au fost nemulţumite de faptul că au retrogradat" într-o grupă inferioară din Liga Naţiunilor. "Vor exista mereu plângeri din partea marilor naţiuni fotbalistice: 'Jucăm cu ţări mici', "Nu jucăm între noi', dar şi din partea echipelor mai mici: "Nu câştigăm niciodată", a precizat Ceferin.

Preşedintele Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA) şi al clubului Juventus Torino, Andrea Agnelli, a lăudat la rândul său noua competiţie. "Este foarte apreciată de către fani şi jucători. Este un succes", a declarat Agnelli.

Aleksander Ceferin a explicat, în altă ordine de idei, că pentru a putea disputa o partidă dintr-un campionat intern în afara teritoriului naţional al competiţiei este necesar acordul celor două federaţii implicate, precum şi al confederaţiilor respective.

"Singura modalitate este să se obţină acordul ambelor federaţii şi ambelor confederaţii. Asta-i tot", a spus Ceferin.

Conducătorul forului continental a evitat să se refere în mod direct la cazul concret al Ligii spaniole, care face demersuri pentru organizarea unui joc din Primera Division în Statele Unite. El a dat ca exemplu un ipotetic meci din fotbalul italian, care, pentru a se putea juca în China, are nevoie de aprobare din partea Federaţiei italiene, UEFA, Confederaţiei Asiatice de Fotbal şi Federaţiei de la Beijing.

S-ar putea să te intereseze și:

Schimbare de plan: Arbitrajul video ar putea fi utilizat în actuala ediţie a Ligii Campionilor, anunţă preşedintele UEFA