​​Prima ediţie a fazei finale a Ligii Naţiunilor va avea loc, în iunie 2019, în Portugalia, informează uefa.com. Portughezii au obţinut dreptul de a organiza turneul după ce şi-au asigurat, sâmbătă, primul loc în grupa 3 a diviziei A a competiţiei, conform News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Comitetul Executiv al UEFA, care se va reuni în 3 decembrie, la Dublin, urmează să confirme Portugalia ca gazdă a fazei finale a Ligii Naţiunilor. În aceeaşi zi va avea loc şi tragerea la sorţi a turneului.

În martie, Polonia, Portugalia şi Italia şi-au exprimat interesul de a găzdui faza finală. Toate cele trei echipe fac parte din grupa a treia a diviziei A, ceea ce înseamnă că se ştia că naţiunea care câştigă grupa va găzdui turneul. Portugalia a propus în dosarul de candidatură Estadio do Dragao din Porto şi Estadio D. Afonso Henriques din Guimaraes ca gazde ale meciurilor din faza finală.

În faza finală a Ligii Naţiunilor Portugaliei i se vor alătura celelalte trei câştigătoare ale grupelor din divizia A.

Semifinalele se vor disputa la 5 şi 6 iunie, iar meciul pentru locul trei şi finala vor avea loc la 9 iunie.

Reprezentativa Portugaliei a remizat, sâmbătă seară, în deplasare, scor 0-0, cu selecţionata Italiei, într-un meci din grupa a treia a diviziei A a Ligii Naţiunilor.

Portughezii vor termina grupa pe primul loc, astfel că s-au calificat în semifinalele Ligii Naţiunilor.

Clasament:

1. Portugalia 3 meciuri (4-2) 7 puncte

2. Italia 4 (2-2) 5

3. Polonia (3-5) 1