​Cu șase puncte adunate în primele patru meciuri, șansele selecționatei României de a câștiga grupa de Liga Națiunilor sunt foarte mici. "Tricolorii" sunt nevoiți să câștige ambele partide rămase (împotriva Lituaniei și Muntenegrului) și să spere la rezultate favorabile în celelalte partide (Serbia vs Muntenegru și Serbia vs Lituania). Partida României cu Lituania va avea loc sâmbătă, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, de la ora 21:45 și va fi în direct pe Protv și LiveText pe HotNews.ro. Meciul se va disputa fără spectatori, după ce ultraşii români au aprins torţe şi au pătruns pe teren la finalul meciului cu Serbia.

Cosmin ContraFoto: Facebook/ Echipa nationala de fotbal a Romaniei

Ce a spus selecționerul Cosmin Contra:

"Băieţii sper că mă vor ajuta să stau liniştit. Avem nevoie de această victorie mâine. Dacă noi vom câştiga vom ajunge să luptăm în ultimul meci, vom încerca să ne facem un meci uşor. Lituania a demonstrat că nu e o echipă pe care noi să o putem învinge foarte uşor. Eu cred că Lituania poate să ne pună probleme dacă nu facem lucrurile bine.

Există o strategie ca la meciul din Muntenegru să am 3-4 jucători care să fie proaspeţi, pentru că există o scădere de randament de obicei. E o strategie, vedem ce se va întâmpla şi mâine cu Lituania. Nu pot să nu mă gândesc că nu putem câştiga această grupă, chiar dacă nu mai depinde de noi. Importanţa acestor două jocuri este legată şi de locul doi, este foarte important să terminăm pe doi. Vom vedea ce se va întâmpla, după aceste două meciuri, ce adversari vom avea în preliminarii. Mi-aş dori pe viitor să fac un apel la suporteri pentru că fotbalul fără ei este mai sărac. Ar trebui să fim mai responsabili când suntem pe stadion, jucătorii au nevoie de spectatori şi ei au nevoie de aceste meciuri. Deja sunt două meciuri într-un timp scurt. Fac un apel la ei să nu mai fie astfel de meciuri pentru că este straniu", a declarat Contra la conferința de presă.

Arbitrul partidei va fi Marco Guida. Acesta va fi ajutat de Matteo Passeri și Filippo Meli, în timp ce asistenţi adiţionali vor fi Daniele Doveri şi Marco Di Bello. Rezervă va fi Ciro Carbone.

Meciul de sâmbătă va fi a 13-a partidă directă dintre cele două naționale. România a înregistrat 11 victorii și un singur eșec. Înfrângere a avut loc în septembrie 2008, la Cluj-Napoca, scor 0-3.

Echipa probabilă a României: Tătăruşanu - Manea, Săpunaru, Moţi, Bancu - Cicâldău, Anton - Chipciu, Stanciu, Mitriţă - Ţucudean.

Clasament:

1. Serbia 4 meciuri (5-2) 8 puncte

2. Muntenegru 4 (6-3) 7

3. România 4 (4-3) 6

4. Lituania 4 (2-9) 0

România se află în a treia serie valorică (C), în Grupa a 4-a, alături de Serbia, Muntenegru şi Lituania.

Programul României în Liga Naţiunilor:

7 septembrie: România vs Muntenegru 0-0, Lituania – Serbia 0-1

10 septembrie: Serbia vs România 2-2, Muntenegru – Lituania 2-0

11 octombrie: Lituania vs România 1-2, Muntenegru – Serbia 0-2

14 octombrie: România vs Serbia 0-0, Lituania – Muntenegru 1-4

17 noiembrie: Serbia vs Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploieşti

20 noiembrie: Serbia vs Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45).