Lionel Messi sărbătorește, vineri, 15 ani de la debutul la echipa mare a Barcelonei. Pe 16 noiembrie 2003 (avea atunci doar 16 ani), Messi a intrat pe teren în partida amicală pe care catalanii au disputat-o în deplasare cu FC Porto. Tehnicianul de atunci al formației blau-grana era Frank Rijkaard, in timp ce la "Dragoni" antrenor principal era Jose Mourinho.

Lionel Messi, 15 ani in tricoul BarceloneiFoto: Captura YouTube

Messi a pășit pe teren în minutul 75, iar lusitanii s-au impus cu 2-0. Din formația catalană făceau parte la acel moment Jorquera, Oleguer, Gabri şi Sergio Santamaria, iar căpitan era Luis Enrique, actualul selecţioner al Spaniei, transmite Agerpres.

De la acel moment, Lionel Messi a disputat 650 de partide pentru FC Barcelona şi a înscris 566 de goluri, fiind cel mai bun marcator din toate timpurile al clubului catalan.

El a cucerit alături de echipa blaugrana 33 de trofee, între care 9 titluri în Primera Division, 4 Ligi ale Campionilor, 3 Cupe Mondiale ale Cluburilor şi 3 Supercupe ale Europei.

La nivel individual, argentinianul a obţinut cinci Baloane de Aur, trofeul atribuit celui mai bun fotbalist al planetei (2009, 2010, 2011, 2012, 2015), figurând şi anul acesta printre jucătorii nominalizaţi.

Aici poți vedea un material al Barcelonei dedicat celor 15 ani ai lui Messi în tricoul blaugrana: