Pentru naționala de fotbal a României urmează dubla cu Lituania și Muntenegru (din Liga Națiunilor), iar selecționerul Cosmin Contra a prefațat aceste dispute. "Lituania a demonstrat că nu e o echipă pe care noi să o putem învinge foarte uşor. Există o strategie ca la meciul din Muntenegru să am 3-4 jucători care să fie proaspeţi, pentru că există o scădere de randament de obicei", a precizat tehnicianul tricolorilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Partida României cu Lituania va avea loc pe 17 noiembrie, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, de la ora 21:45, iar meciul dintre tricolori şi Muntenegru se va disputa pe 20 noiembrie, pe Stadiomul Pod Goricom din Podgorica, tot la 21:45.

Despre partidele cu Lituania și Muntenegru

"Băieţii sper că mă vor ajuta să stau liniştit. Avem nevoie de această victorie mâine. Dacă noi vom câştiga vom ajunge să luptăm în ultimul meci, vom încerca să ne facem un meci uşor. Lituania a demonstrat că nu e o echipă pe care noi să o putem învinge foarte uşor. Eu cred că Lituania poate să ne pună probleme dacă nu facem lucrurile bine.

Există o strategie ca la meciul din Muntenegru să am 3-4 jucători care să fie proaspeţi, pentru că există o scădere de randament de obicei. E o strategie, vedem ce se va întâmpla şi mâine cu Lituania. Nu pot să nu mă gândesc că nu putem câştiga această grupă, chiar dacă nu mai depinde de noi. Importanţa acestor două jocuri este legată şi de locul doi, este foarte important să terminăm pe doi. Vom vedea ce se va întâmpla, după aceste două meciuri, ce adversari vom avea în preliminarii" - Cosmin Contra, într-o conferinţă de presă, citat de News.ro.

Fără spectatori cu Lituania

"Mi-aş dori pe viitor să fac un apel la suporteri pentru că fotbalul fără ei este mai sărac. Ar trebui să fim mai responsabili când suntem pe stadion, jucătorii au nevoie de spectatori şi ei au nevoie de aceste meciuri. Deja sunt două meciuri într-un timp scurt. Fac un apel la ei să nu mai fie astfel de meciuri pentru că este straniu" - Cosmin Contra.

Despre Ianis Hagi

"Indiferent de cine va intra pe teren nu cred că nu merită să o facă, pentru că toţi au avut o săptămână bună. Ianis Hagi s-a integrat bine, băieţii i-au primit bine şi pe el şi pe Paşcanu. L-am văzut foarte bine pe Ianis Hagi. De când sunt la naţională am încercat ca orice jucător care are evoluţii bune la club să ajungă la naţională" - Cosmin Contra.

Nu se simte amenințat de o eventuală venire a lui Gică Hagi

"M-a informat cineva, dar nu citesc. Sunteţi siguri că a vorbit cu Gică Hagi federaţia? Eu nu am simţit nimic, cancanurile nu mă interesează,. Sunt axat pe munca pentru echipa naţională, să termin cât mai bine în această grupă. Nu sunt genul care să răspund la astfel de cancanuri. Cea mai mare încredere am simţit-o din partea federaţiei, restul nu mă interesează", a conchis Cosmin Contra.

Lista jucătorilor convocați pentru meciurile cu Lituania și Muntenegru:

Portari: Ciprian Tătărușanu (FC Nantes, 55/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0)

Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj, 6/1), Romario Benzar (FCSB, 13/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 31/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 3/0), Cosmin Moți (Ludogorets, 12/0), Alexandru Pașcanu (Leicester City, 0/0), Alin Toșca (PAOK Salonic, 14/0), Nicușor Bancu (U Craiova 1948 CS, 6/0)

Mijlocași: Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 38/5), Răzvan Marin (Standard Liege, 14/1), Paul Anton (Krylia Sovetov, 6/0), Tudor Băluță (FC Viitorul, 2/0), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 26/9), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS, 2/0), Alexandru Mitriță (U Craiova 1948 CS, 6/0), Ianis Hagi (FC Viitorul, 0/0), Alexandru Maxim (Mainz, 32/3), Ciprian Deac (CFR Cluj, 16/3)

Atacanți: Claudiu Keșerü (Ludogorets, 27/6), George Pușcaș (US Palermo, 2/0), George Țucudean (CFR Cluj, 8/2).

Clasament:

1. Serbia 4 meciuri (5-2) 8 puncte

2. Muntenegru 4 (6-3) 7

3. România 4 (4-3) 6

4. Lituania 4 (2-9) 0

România se află în a treia serie valorică (C), în Grupa a 4-a, alături de Serbia, Muntenegru şi Lituania.

Programul României în Liga Naţiunilor:

7 septembrie: România vs Muntenegru 0-0, Lituania – Serbia 0-1

10 septembrie: Serbia vs România 2-2, Muntenegru – Lituania 2-0

11 octombrie: Lituania vs România 1-2, Muntenegru – Serbia 0-2

14 octombrie: România vs Serbia 0-0, Lituania – Muntenegru 1-4

17 noiembrie: Serbia vs Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploieşti

20 noiembrie: Serbia vs Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45).

Despre formatul Ligii Națiunilor:

  • Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.
  • Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Cele șase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din grupele Ligii Națiunilor. În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.
  • Preliminariile Euro 2020 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).
  • Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manșă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Națiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manșă (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea se califică la Euro 2020.