Selecţionerul Joachim Loew a promis că va continua întinerirea naţionalei Germaniei, în dauna generaţiei glorioase a campionilor mondiali din 2014, informează AFP, cu o zi înainte ca Mannschaft să întâlnească Rusia într-un meci amical şi cu cinci zile înaintea partidei cu Olanda din Liga Naţiunilor, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Suntem într-o etapă de schimbare, dar la naţională nu poţi să scoţi o echipă nouă din pământ de pe o zi pe alta. Jucătorii noi nevoie de meciuri ca să aibă nişte repere, iar noi avem nevoie de jucători care au această maturitate şi această experienţă", a declarat miercuri Loew într-o conferinţă de presă.

După eliminarea umilitoare din primul tur al Mondialului din Rusia, Loew a ezitat să renunţe la jucători "istorici" din grupul său, dar înfrângerea de luna trecută, 0-3 cu Olanda la Amsterdam, l-a obligat să accelereze acest proces. Pentru următoarele două meciuri, tehnicianul nu i-a convocat pe Sami Khedira şi Jerome Boateng. Thomas Muller este în lot, dar nu va fi titular împotriva Rusiei.

Loew a anunţat că se va baza în amicalul de joi pe echipa învinsă luna trecută de Franţa la Paris (1-2) după o evoluţie încurajatoare.

"Între buturi va fi Manuel Neuer, dar tendinţa este ca cei trei de la Paris (Serge Gnabry, Leroy Sane şi Timo Werner) să înceapă meciul", a spus Loew.

Cum mijlocaşul Toni Kroos este menajat, singurul campion mondial titular printre jucătorii de câmp ar urma să fie fundaşul Mats Hummels.

Atacantul Marco Reus, în mare formă cu Borussia Dortmund, va pierde meciul cu Rusia din cauze unei contuzii la un metatarsian şi încă nu este sigur dacă va putea juca împotriva Olandei.

Julian Draxler nu s-a alăturat cantonamentului naţionalei din cauza unui deces în familie. Selecţionerul nu exclude ca mijlocaşul să vină la sfârşitul săptămânii pentru a pregăti meciul de luni, de la Gelsenkirchen.

Întrebat despre riscul ca Germania să retrogradeze din Seria A a Ligii Naţiunilor, în cazul în care Olanda învinge vineri Franţa, Loew s-a mulţumit să răspundă că "nu ar fi sfârşitul lumii".