​Aproximativ 40 de persoane, între care s-au numărat şi 18 poliţişti, au fost rănite, marţi seară, în violenţele care au avut loc la finalul unui meci de prim eşalon, la Alger, a anunţat, miercuri, poliţia din Algeria, conform L’Equipe. Poliţia anchetează şi violenţe ale forţelor de ordine, după imagini apărute pe reţelele de socializare, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

În partida contând pentru etapa a XIV-a a campionatului Algeriei, USM Bel Abbes s-a impus în deplasare în faţa MC Alger, scor 1-0. Rezultatul i-a înfuriat pe fanii gazdelor, iar unii au rupt scaunele din tribune şi le-au aruncat pe teren, către poliţişti.

“18 poliţişti au fost răniţi, dintre care patru grav. Au fost răniţi şi 22 de suporteri. Zece maşini ale poliţiei, o ambulanţă a protecţiei civile şi o maşină privată au fost vandalizate”, a precizat Direcţia Generală pentru Siguranţă Naţională.

42 de fani au fost reţinuţi pentru tulburarea ordinii publice, port de armă albă sau posesie de droguri.

Pe de altă parte, poliiţa a deschis o anchetă legată de autenticitatea unui filmuleţ distribuit pe reţelele de socializare, “în care este prezentat comportamentul necorespunzător al unor agenţi de menținere a ordinii în exerciţiul funcţiunii”. În filmuleţ pot fi văzuţi poliţişti bătând cu sălbăticie un suporter aflat la pământ.

Vezi aici filmulețul în care polițiștii îl lovesc pe suporter: