​Şapte percheziţii au avut loc, miercuri dimineaţă, la sediul clubului Mouscron, la domiciliile oficialilor grupării şi la două asociaţii sportive, a anunţat Parchetul federal belgian. Trei persoane au fost reţinute, relatează L’Avenir, conform News.ro.

FC MouscronFoto: excel-foot.be

Percheziţiile s-au desfăşurat la Mouscron (4), Celles (1) şi Laeken (2), în cadrul unui dosar de fals şi uz de fals, înşelăciune şi spălare de bani.

Anchetatorii suspectează în special că la Mouscron s-a recurs la fals, uz de fals şi înşelăciune. Firme străine ar fi permis camuflarea controlului clubului din Mouscron de către un agent de jucători.

Clubul Mouscron mai este suspectat că a depus documente false la Curtea Belgiană de Arbitraj pentru Sport, atunci când a făcut apel după decizia de a nu i se acorda licenţa de către Comisia de Licenţiere. Anchetatorii verifică dacă gruparea ar fi rămas ilegal în primul eşalon, printr-o structură de control prin intermediul unor societăţi offshore.

A doua parte a dosarului vizează suspiciuni de spălare a banilor. Clubul este suspectat că este susţinut prin finanţare ilegală de mai multe milioane de euro de la societăţi offshore.

Acţiunea de miercuri face parte din acheta începută după ce KV Mechelen a depus plângere împotriva grupării Mouscron cu privire la modul în care această echipă a obţinut licenţa. Ancheta a început în aprilie.

Această operaţiune nu are legătură cu scandalul legat de suspiciunile de fraudă din fotbalul belgian.

Mircea Rednic a antrenat echipa Mouscron în perioada decembrie 2016 – februarie 2018.