​Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, a cerut marţi sancţiuni aspre pentru jucătorii ce agresează arbitri, după o discuţie pe care a avut-o cu preşedintele Asociaţiei italiene a arbitrilor, Marcello Nicchi, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Începând de azi cei care vor greşi vor plăti şi vor plăti scump'', a spus Salvini.

Întâlnirea cu Nicchi a avut loc în contextul în care un tânăr arbitru a fost agresat într-un meci dintr-o ligă de amatori, iar atacantul lui AC Milan, Gonzalo Higuain, a văzut cartonaşul roşu în partida cu Juventus (0-2) după ce a început să ţipe la ''centralul'' partidei.

În fiecare an, aproximativ 500 de arbitri de fotbal la amatori sunt atacaţi în Italia, iar în aproximativ 75% din cazuri autorii sunt jucători, antrenori sau membri ai staffului tehnic al cluburilor.

''Ca ministru de Interne şi tatăl unui băiat care joacă fotbal, voi face tot posibilul pentru a readuce disciplina, regulile, ordinea, respectul, educaţia dar şi sancţiunile înapoi, pe terenul de fotbal'', a spus Salvini.

Exemplul "trebuie să vină de sus", a adăugat acest suporter al lui Milan, care s-a aflat duminică pe San Siro pentru a asista la victoria lui Juve în faţa echipei sale favorite, al cărei atacant vedetă, Higuain, a fost eliminat după ce a urlat la arbitru.

"Ca suporter al lui Milan, mi-a fost ruşine pentru acest comportament nedemn. Sper că va urma o lungă, lungă suspendare", a declarat el.

Comisia de disciplină a Serie A l-a suspendat două meciuri pe Higuain.