UEFA anunţă că ar putea redeschide dosare închise de fair-play financiar în urma dezvăluirilor Football Leaks, informează lequipe.fr.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Dacă noi informaţii sugerează că anumite cazuri închise nu au fost trate corect, acestea vor putea fi redeschise", se arată într-un comunicat remis AFP.

"UEFA realizează în fiecare an o evaluare a tuturor cluburilor în raport cu exigenţele fair-play-ului financiar în termeni de echilibru economic. Dacă unele informaţii legate de această evaluarea vor apărea, UEFA le va folosi pentru a le confrunta cu cifrele furnizate anterior şi va cere explicaţii, clarificări sau dezminţiri cluburilor vizate", se mai arată în comunicatul care reaminteşte faptul că fair-play-ul financiar se adresează cluburilor care solicită licenţă UEFA pentru participarea în Liga Campionilor şi Liga Europa.

Football Leaks este ancheta mai multor publicaţii grupate în reţeaua European Investigative Collaborations (EIC), care au avut acces la zeci de milioane de documente oficiale. Unele dintre acestea arată că mari grupări europene, între care Manchester City şi PSG, au folosit tot feluri de metode pentru a încălca regulamentul fair-play-ului financiar.