​Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, vrea ca oficialii grupării Paris Saint-Germain să facă rapid o anchetă internă pe tema posibilelor transferuri de fotbalişti efectuate pe criterii etnice, informează News.ro.

Roxana MaracineanuFoto: Agerpres

"În această săptămână mă voi întâlni cu preşedintele ligii, Nathalie Boy de la Tour, şi cu cel al federaţiei franceze, Noël Le Graët, pentru a vedea ce măsuri putem lua împreună. PSG are o săptămână la dispoziţie pentru o anchetă internă", a declarat Mărăcineanu la RTL.

Căutătorii de talente de la PSG ar fi întocmit liste de tineri jucători pe criterii etnice, "francezi", "magrebieni", "antilezi", "africani", şi, pe baza acestora, clubul ar fi decis să nu-i transfere pe unii dintre ei, se arată în seria de dezvăluiri Football Leaks.

Această practică ar fi fost folosită din 2013 şi până în primăvara anului acesta. De exemplu, în 2014, PSG îl urmărea pe ivorianul Yann Gboho, mijlocaş U13 de la FC Rouen, recomandat cu căldură de scouter-ul pentru regiunea Normandia, Serge Forunier. Potrivit raportului unei reuniuni din 14 martie, a cărui autenticitate nu a fost contestată de PSG, Marc Westerloppe, directorul de atunci al departamentului de recrutări la nivel naţional şi iniţiatorul acestor fişe etnice, s-a opus transferului tânărului jucător.

"Nu mai revenim pe acest subiect. (...) Este o problemă cu orientarea clubului, trebuie un echilibru al amestecului, prea mulţi antilezi şi africani la Paris", a spus Westerloppe.

PSG a recunoscut folosirea fişelor etnice în perioada 2013-2018, dar a precizat că acestea au fost întocmite şi utilizate la iniţiativa unor membri ai departamentului de recrutare. Marc Westerloppe a părăsit PSG în februarie, pentru un post la Rennes.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Football Leaks: Criterii etnice la PSG pentru transferuri. Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al Sporturilor, cere anchetă şi măsuri

Preşedintele FFF: "Nimeni nu are dreptul de a categorisi jucători de fotbal în funcţie de culoarea pielii lor"