Preşedintele FFF, Noel Le Graet, a reacţionat după dezvăluirile Football Leaks cu privire la posibile transferuri de fotbalişti efectuate de PSG pe criterii etnice, afirmând că nimeni nu are dreptul de a categorisi jucători în funcţie de culoarea pielii lor, informează News.ro.

Noel Le GraetFoto: RTL

"Nimeni nu are dreptul de a categorisi jucători de fotbal în funcţie de culoarea pielii lor. Fotbalul şi sportul în general trebuie să fie locuri de primire, de toleranţă, de deschidere, în respectul secularismului. Ordonarea pe categorii etnice este contrară esenţei sportului", a declarat Le Graet, pentru Le Parisien.

Oficialul a estimat însă că este devreme pentru acţiuni legale în acest caz. "Dar mi-aş dori să întâlnesc curând persoanele vizate de aceste informaţii pentru a discuta cu ele", a adăugat şeful FFF.

Căutătorii de talente de la PSG ar fi întocmit liste de tineri jucători pe criterii etnice, "francezi", "magrebieni", "antilezi", "africani", şi, pe baza acestora, clubul ar fi decis să nu-i transfere pe unii dintre ei, se arată în seria de dezvăluiri Football Leaks, informează presa franceză.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Football Leaks: Criterii etnice la PSG pentru transferuri. Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al Sporturilor, cere anchetă şi măsuri