Comisia de Disciplină a FRF a decis, miercuri, ca Laurenţiu Rus, component al echipei CSM Politehnica Iaşi, să fie suspendat nouă jocuri şi penalizat cu 20.000 de lei ca urmare a faultului dur comis la meciul cu CSU Craiova, care i-a atras eliminarea, transmite News.ro.

Laurentiu Rus, fault dur asupra unui adversarFoto: Captura YouTube

De asemenea, CSM Poli Iaşi şi CSU Craiova au primit penalităţi de câte 3.000 lei pentru întârzierea începerii jocului şi reluării acestuia după pauză.

Valentin Mihăilă a fost scos cu ambulanţa de pe teren la meciul de săptămâna trecută, din deplasare, cu Politehnica Iaşi, după ce a fost faultat foarte dur de Laurenţiu Rus.

În minutul 10 al partidei de la Iaşi, Laurenţiu Rus l-a faultat dur pe Mihăilă, care s-a prăbuşit inconştient. Rus a fost eliminat imediat. Mihăilă a rămas întins pe gazon în aşteptarea ambulanţei care fusese chemată de la marginea terenului. Cel mai îngrijorat după accidentare a părut Ivan Martic, care s-a pus în genunchi şi a început să se roage.

Valentin Mihăilă a fost scos de pe teren cu ambulanţa, după ce gâtul i-a fost imobilizat. O altă ambulanţă a venit după câteva minute la stadion şi spre finalul primei reprize jucătorul a fost dus la spital.

În ziua de după meci, medicul echipei CSU Craiova, Claudiu Stamatescu, a spus că Valentin Mihăilă a fost inconştient între 30 de secunde şi un minut, avea convulsii şi mandibula blocată imediat după ce a fost faultat de Rus.

Aici poți vedea faultul comis de Laurențiu Rus asupra lui Valentin Mihăilă:

Sursa video: LookTV