​Dan Petrescu are zilele numărate la Guizhou. Presa din China a anunţat că "Bursucul" va fi dat afară de către şefii grupării din China, după ce a retrogradat echipa în liga a doua. Antrenorul român va mai rămâne pe banca formaţiei Guizhou Zicheng doar două partide, apoi îi va fi reziliat contractul, informează Mediafax.

Dan PetrescuFoto: cfr1907.ro

Guizhou a retrogradat şi are mari probleme financiare după investiţiile pe care le-a făcut în încercarea de a salva echipa, aşa că şefii au hotărât să reducă drastic bugetul. Printre cei care vor avea de suferit se află şi Dan Petrescu, plătit de chinezi cu cinci milioane de euro pe an.

Decizia conducătorilor lui Guizhou vine în ciuda faptului că, la începutul aventurii, chinezii i-au promis că va fi păstrat pentru încă un sezon chiar dacă Guizhou nu va rămâne în prima ligă. Antrenorul român a preluat echipa în luna iunie, însă nu a reuşit să o salveze de la retrogradare. Guizhou se află pe ultimul loc cu două etape înainte de finalul campionatului, la opt puncte distanță de primul loc care i-ar fi adus salvarea.

Lui Petrescu i se va propune rezilierea, conform informaţiilor care circulă în presa din China, dar "Bursucul" nu duce lipsă de oferte. CFR Cluj, echipa pe care a făcut-o campioană după patru ani, îl aşteaptă înapoi cu braţele deschise.