​Clubul Paris Saint Germain a sesizat în urmă cu o lună Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS) de la Lausanne, pentru a bloca ''examinarea profundă'' privind respectarea criteriului fair-play solicitată de UEFA, relatează AFP, citată deAgerpres.

Logo TASFoto: TAS-CAS

UEFA a deschis o procedură în septembrie 2017, pentru a analiza dacă achiziţiile lui Neymar şi Kylian Mbappe, pentru suma de 400 milioane euro, respectă criteriul fair-play-ului financiar, conform căruia un club nu poate cheltui mai mult decât veniturile pe care le produce.

Dosarul a fost clasat în iunie 2018, dar UEFA a solicitat o nouă examinare în septembrie 2018.

TAS a autorizat în iulie pe AC Milan să joace în Europa League, sezonul 2018/2019, deşi clubul italian a fost exclus iniţial de UEFA din cauza neregulilor privind fair-play-ul financiar.

Jean-Claude Blanc, directorul general delegat al PSG, susţine că apelul la TAS va bloca orice acţiune a UEFA, într-un moment în care ''ne aflăm în incertitudine, pentru că suntem un club cu 700 salariaţi, care are echipe la toate nivelurile şi care are nevoie să programeze totul ca şi orice companie''.

Dezvăluirile făcute vineri de Football Leaks arată că fosta conducere a UEFA, cu Michel Platini preşedinte şi Gianni Infantino secretar general, au acţionat pentru a proteja de sancţiuni grele cluburile PSG şi Manchester City, cu capital arab, în 2014. Cele două cluburi au primit amenzi de 20 milioane euro, în loc de 60 milioane euro, pentru încălcarea fair-play-ului financiar.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Michel Platini și Gianni Infantino, acuzaţi că au acoperit încălcarea fair-play-ului financiar de către PSG şi Manchester City